Druga tribina Ciklusa PDS

Datum objave:21.01.2018

Pročitano:986 puta

Datum održavanja: 26.01.2018

Lokacija: Beograd

U petak 26.januara 2017. godine, tribinom „Na početku beše ljubav“ nastavlja  se ciklus Psihoanalitičkog društva Srbije pod zajedničkim nazivom „Psihopatologija savremenog čoveka“.

Psihoanaliza je jedini tretman iz 19. veka koji je preživeo i razvija se i dalje, istovremeno i najstariji još uvek postojeći tretman u okviru psihijatrije. Da li to znači da ona na posebno smislen način govori o stanju čoveka danas, u 21. veku? Šta se desilo sa najčešćim poremećajem iz tog vremena, sa histerijom, da li je ona nestala, da li je promenila oblik, ili je sada samo razumemo na drugačiji način? Možda je narcizam poremećaj kome je histerija ustupila mesto? Šta je sa Frojdovom strukturalnom teorijom i superegom danas? Da li su se promenili oblici roditeljstva, i kako oni dalje menjaju svet u kome smo?

 

 

Uz međusobnu diskusiju i razgovor sa publikom, kratka izlaganja o ovim pitanjima predstaviće Vam članovi Psihoanalitičkog društva Srbije:

Anka Marjanović Radonjić, psihoanalitičar u edukaciji

Aleksandar Kontić, psihoanalitičar

Srđa Zlopaša, psihoanalitičar u edukaciji

Jasminka Šuljagić, trening psihoanalitičarTribina počinje u petak, 26. januara u 19h, u Čitaonici odeljenja umetnosti (velika sala) Biblioteke grada Beograda, Knez Mihailova 56.

Ulaz je slobodan.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :