Barutana klub Beograd

dreDDup su objavili novi album!!

Datum objave:27.11.2018

Pročitano:1436 puta

Posle skoro tri godine studijske pauze, novosadski indastrijal rokeri dreDDup, objavili su svoj osmi po redu album! Konačno, 'SOYUZ' album je tu pred vama! Album sadrži 15 potpuno novih pesama koje se stilski veoma razlikuju ali opet imaju dreDDup pečat u sebi. Balans između DIY estetike i komercijalnog zvuka je ponovo prisutan. U moru kratkih albuma, čija dužina ne prelazi 30 minuta, dreDDup se odvažio i uradio jedan dugosvirajući album od punih sat vremena. "Iako su danas moderni mali zalogaji za slušaoce, mi smo rešili da ipak napravimo dugačak album jer smo idalje verovanja da pravimo muziku za ljude koji je slušaju te nisu od onih koji je gledaju." - kažu iz benda. Teme tekstova pesama na 'Soyuz'-u su raznolike - neke govore o odlasku kralja, neke o izdajstvima prijatelja, o sado mazohizmu, o sveprisutnijoj odsutnosti ličnosti pojedinaca, o hodočašćima buke kao i putevima ka onostranom i želji da se ne učestvuje u kolektivnom ludilu. Album je u potpunosti vanžanrovski, sa jakim temeljom industrial elektronike.

 Sniman je, sa kratkim prekidima u periodu od kraja 2016. do novembra 2018. godine i kompletna produkcija je rađena u DURU studiju u Novom Sadu. Glavni producent i aranžer zvuka je opet bio Mihajlo Obrenov, frontmen benda. "Mi smo energija koju pravimo, ako vas osvetli, to je dobro, ako ne - nemate sreće", poručuju dreDDup. Bend je ovim albumom zapečatio tačno 22. godine postojanja te je i pored modernijeg zvuka želeo da ukombinuje kratke osvrte ka svom starom zvuku. Za sada, fizičko izdanje nije u planu. "Ukoliko nam se zainteresovani izdavači jave, spremni smo na pregovore - ovo je album svakako namenjen celoj planeti a ne jednom podneblju te je zato na prvom mestu ONLINE." - poručuju iz grupe.

Omot izdanja uradila je dizajnerka Blanka Pavlović a od muzičkih gostiju na albumu ovaj put tu je samo bubnjar Siniša Radovančev Simbe (Lost Propelleros, Prljavi Gnušavci, S.o.K. Noise, Casillas) koji je za bend odsvirao pozadinske bubnjeve. Ovo je ujedno i Simbetov poslednji studijski snimak jer je iznenada preminuo 2017. godine. Album se može poručiti online preko sajta Bandcamp a za fanove koji su zainteresovani da ga samo poslušaju, okačen je i na servis YouTube.

Dva spota sa albuma su već urađena, za pesme 'Ctrl Alt Death' i 'The Last Dance' a dreDDup uskoro planiraju da snime još dva spota.
Uživajte uz album 'Soyuz' i slušajte ga glasno!!

naslovi pesama:

01 A King Lies Dead (2:29)
02 Boulevard of Broken Heels (6:18)
03 Houdini Waltz (5:22)
04 Ctrl Alt Death (3:06)
05 The Last Dance (4:47)
06 Disciples of Noise (6:14)
07 Run Baby Run (6:50)
08 Dick Rave (5:24)
09 Travel Well (1:44)
10 Raziel (5:34)
11 BrokKen (1:09)
12 Dark Street Boys (1:25)
13 Toccata and CentriFugue (4:44)
14 Petrichor (5:38)
15 Charon's obol (0:54)

linkovi ka servisima za kupovinu i preslušavanje:

YouTube playlista:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBOl0WNFV17SVHYbOxzHbcmjkSjVqDeh5  

 

Bandcamp:
https://dreddup.bandcamp.com/album/soyuz-2018


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :