DOWNSTROY: Agresivni, kontrolisani, dinamični i melodični!

Datum objave:02.03.2016

Pročitano:3539 puta

By:Milan B. Popović

DOWNSTROY CD ONE SIZE FITS ALL / SERBIAN METAL PORTAL

Dok slušate impresivni akustični jednoipominutni uvod albuma „One size fits all“, ne možete ni predpostaviti kakva će vas opaka mašinerija sačekati već iza prvog mračnog i skrovitog ugla, na drugoj pesmi, naslovu, „Pride“ (urađena u saradnji sa Chvare-om, „Overdrive“). To je stvarno neočekivano poput napalm bombe. Tu negde, u samom rangu sa njom. Nakon što preživite to napeto akumulativno energetsko iskustvo, ostaje vam da se upoznate sa preostalih šest snimljenih i prezentovanih numera, uključujući i komad „Leave me here to die”, koji jeste osoben, ali... morate ga otkriti, čuti i uživati u njemu sami, u totalnom mraku sa spuštenim roletnama sa ugašenim svetlima svoje sobe.
 

DOWNSTROY: Agresivni, kontrolisani, dinamični i melodični! | recenzija Milan B. Popović

 

Peti redni zapis na disku, numera „Your game“, primer je još jedne saradnje. U ovom slučaju, sa Marjanom - „Tiarah“. Na ovom izdanju je primetno da srpski, kikindski sastav „Downstroy“ ne odustaje od svojih početnih inicajlnih kreativnih namera i usmerenja. I dalje je tu karakteristično i potencirano agresivni i melodični u isto vreme, vokal Darka Živkovića. I dalje su tu lirički tekstualni odabiri, naravno, anglosaksonsko orjentisani. I dalje je „Downstroy“, zapravo, jedan muzički stroj i odred, koji i ovim albumom, mnoge regionalne bedove može postaviti na „svoje mesto“, ili bar, poslužiti im kao odred za izvršenje kreativnog tj. nekreativnog odstrela.

Kikinđani „Downstroy“ i na ovom albumu groluju ali i vriskaju. Na sav glas. Do same srži. Koštane. Dosledni su u tome.

To, ovde i sada, treba poštovati, makar vam trostruki „hc-metal-thrash“ žanr u kojem oni deluju i nebio jedan od omiljenih. Sva podrška, podrazumeva se!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :