Dovla Pion - PROGRESSIVE ZBLIŽAVA HOUSE I TRANCE

Datum objave:05.03.2006

Pročitano:4784 puta

By:Mica i Ljuba

Prekretnice scene elektronske muzike
 
(samo bez panike)

SPIRAL TRAX REC.
Izdavačku kuću Spiral Trax osnovao je 1997. DJ Anti u želji da pomeri granice skandinavskog trancea. Tokom proteklih godina label je serijom veoma kvalitetnih izdanja izgradio ime i ugled u svetu. Nakon uspešnog proboja SpiralTraxa sa skandinavskim umetnicima, javila se potražnja i za izdanjima drugih producenata. Godine 1999. rođen je Spiral Trax International. Iako nosi isti zvuk kao i predhodnik, Spiral Trax International vodi računa o ne-skandinavskim umetnicima.
Istovremeno, trance scena je uplovila u burnu fazu, muzika je prolazila kroz preobražaje, brojni DJ-evi su tražili inspiraciju u techno, house i drum&base pravcu. Izraz progressive trance korišćen je sve češće kao opis muzike koja se vrtela u to vreme. Kako je progressive trance pominjan u istoj rečenici sa mnogim skandinavskim umetnicima, Spiral Trax je lansirao Acid Casualties, sa zadatkom da se stara o tom zvuku.
 

AC DC I DJ ANTI    
Danas, progressive trance je svuda. Poglavlje Acid Casualties je završeno. Label se sada zove ACDC, izdaje “House muziku pod visokim naponom” (High Voltage House Music). Mega-zvezde, kao Paul Oakenfold i Paul van Dyk, John Digweed i John Flemming, Hernan Cattaneo, Anthony Pappa i mnogi drugi, na razne načine podržavaju ACDC.
Od samog početka iza Spiral Traxa stoji DJ Anti i verovatno je jedan od najpoštovanijih trance i progressive DJ-eva u svetu. Lik poznat publici svih kontinenata nastupao je i u Beogradu, tri puta. U toku sezone ’97-98. godine gostovao je u legendarnom klubu Industrija, a sećanje posvećenih fanova koji su ga tada čuli još je sveže. Na proleće prošle godine, a zatim i početkom ove, ostavio je jednako jak utisak nastupajući u klubu na sedmom spratu zgrade BIGZ-a.


 
“PLANETA BIGZ” I NJENA ZVEZDA
 
Nova zvezda Spiral Traxa i resident pomenutog kluba, koji se danas zove “Planet.BIGZ”, je Vladan Jarić a.k.a Dovla… Počeo je da radi kao DJ 2002. godine, iako je aktivan producent od 2000. U početku je, zajedno sa DJ Tocom (Alternative Control), formirao projekat pod imenom Manifest, a zatim započinje solo projekat kao Pion. Njegov stil je progressive trance, međutim u Dovlinim setovima ponekad možete čuti i elemente progressive housea. Njegovo ime nalazi se na labelovima kao što su: Spiral Trax, ACDC, Liquid&Solid rec, Ultragroove rec. Protekle 3 godine delio je stejdž sa velikim imenima, među kojima su: Wizzy Noise, Orion, Son Kite, Anti, D-nox, Beckers, ali i sa svojim prijateljima.

Veliki Dovlin prijatelj, Ljuba, želi da pomogne u zbližavanju ovog dečka sa ostatkom sveta i ostatkom ekipe iz kraja.
  

 
LJUBA: On nije Slobodan Milošević, nije ni Aleksandar Berček. On je Vladan Jarić aka Dovla. 
DEČKO KOJI OBEĆAVA!
Znamo gde bio tvoj početak. Ali kuda vodi tvoj uspeh?
DOVLA: Bolje je da ne znam.
LJUBA: Kafa, čaj ili sok?
DOVLA: Kafa, sa jednom kašikom šećera i mlekom.
LJUBA: Posle promocije CD-a BECK`S kompilacije i piva, šta je sledeće?
DOVLA: Još jedno pivo.
LJUBA: Da li će se tvoji muzički ciklusi odvijati u određenom vremenu i pravcu?
DOVLA: Da, trudicu se da se prilagođavam savremenim trendovima i tokovima elektronske muzike.
LJUBA: Imaš li idola među producentima ili izvođačima?
DOVLA: Naravno. To su Ben Watkins, Simon Posford, Tomasz Balicki, Ian Ion.
LJUBA: Dovla, nemoj da imaš idola na zemlji!

Fotografisala Angie

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :