Devet 2020

DosijeUmetnik: Konkurs Udruženja Kreativna Fabrika za izlaganje u 2016. godini!

Datum objave:07.11.2015

Pročitano:4482 puta

By:Ana Marinović

Lokacija: Galerija-kafe Petak, Beograd

Galerija-kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Konkurs je otvoren za izlaganje do juna 2016.

 

DosijeUmetnik: Konkurs Udruženja Kreativna Fabrika za ilzaganje u 2016. godini!

Pozivamo i umetnike koji su već izlagali kod nas u starom prostoru u Nušićevoj ulici, ukoliko imaju nove radove, da se prijave za izlaganje u novom prostoru u Lominoj 14.

Za izlaganje ce biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji ce svoje radove predstavljati u trajanju od 14 dana.

Od marta 2015. uvedena su nova pravila za izlagače, koja podrazumevaju kotizaciju, kako bi se namirili troškovi organizatora izložbe vezani za zakup prostora, pripremu, kačenje, najvljivanje događaja, i izradu plakata i izdavanje potvrde o izlagnju. Izlagač može, po sopstvenoj želji da izradi katalog izložbe i vizitkarte.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 3000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši, ukoliko prođete žiriranje, na dan predaje radova.

Ako je veća grupa umetnika zainteresovana za organizovanje kolektivnih izložbi otvorena je i ta mogucnost, samo što je to neophodno napomenuti u prijavi. U slučaju kolektivnih izložbi (minimum 5 izlagača ) cena kotizacije ( po osobi) bi bila max. 500 RSD, a svaki izlagač bi dobio svoj primer kataloga, čija je cena uracunata u cenu kotizacije.

Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: kreativnafabrika@gmail.com

Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dođe do oštecenja radova, a oni nisui adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

 

1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Broj radova i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura...)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Opis postavke izložbe( kako su radovi opremljeni za izlaganje)
7. Kratku biografiju.

Pristigle prijave razmotriće Umetnicki savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na Vašu email adresu.

Napomena: Izlagački prostor je dužine 12m i visine 3.5m. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okačiti slike. Radove je potrebno opremiti za izlaganje( uramiti ih ili kaširati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKAČKE kako bi mogli da se okače)

Projekat DosijeUmetnik je projekat Udruženja Kreativna Fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat Dosije UMETNIK. održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 150 umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara...


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :