DosijeUmetnik: Izložba Davida Turkovića u kafe galeriji Petak

Datum objave:18.11.2015

Pročitano:7717 puta

Datum održavanja: 19.11.2015 - 03.12.2015

Lokacija: Kafe galerija Petak

Projekat „DosijeUmetnik“ udruženja Kreativna fabrika Vam predstavlja izložbu Davuda Turkovića u kafe galeriji Petak.

 

DosijeUmetnik: Izložba Davida Turkovića u kafe galeriji Petak

Davud Turković je rođen u Novom Pazaru 04.07.1995.godine. Fakultet umetnosti je upisao na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedštem u Kosovskoj Mitrovici - smer Grafika.  Studiranje nastavlja u Novom Pazaru prebacivanjem sa Pristinškog univerziteta na DUNP (Državni univerzitet u Novom Pazaru) - Departman umetnosti-studijski program likovna umetnost. Trenutno je na drugoj godini studija. Član je udruzenja NULUS (Novopazarsko udruženje likovnih umetnika-Sopoćani). To je jedno od najstarijih i najpoštovanijih udruženja na prostorima EX YU. Sa njima je izlagao tri puta.

2012.godine dobio je prvu nagradu za karikaturu na~ Likovnom salonu mladih 2012. ~ čiji je organizator bila Galerija MMC - Novi Pazar. Na istom salonu je učestvovao i 2013.godine. U Davudovom likovnom opusu ima najviše crteža, ali sam se za vreme studiranja na Prištinskom Univerzitetu najviše bavio grafikom (linorez) i digitalnom grafikom. Tokom stvaranja ovih crteža, trudio se da jednostavne stvari izrazi na drugačiji način, pa je tako ušao dublje u psihologiju čoveka.

 

DosijeUmetnik: Izložba Davida Turkovića u kafe galeriji Petak


Davud o svojoj umetnosti: ''Moja umetnost jeste nesvakidašnja i pogađa u srž samo onog ko hoće da je vidi, a ne onog koji je samo gleda. To što na papiru deluje kao proces, zapravo se razvija u vama. Pokušavanjem da objasnite ovu umetnost rečima, Vi pričate o sebi.''
 

Otvaranje izložbe je 19. novembra 2015. u 20h. 
Izložba će trajati do 03. decembra 2015.
Kafe galerija Petak nalazi se u Lominoj ulici br. 14, u Beogradu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :