Dosijei o svakodnevnom: Otvaranje izložbe Uroša Đurića i Milana Antića u Galeriji Haos

Datum objave:19.09.2017

Pročitano:1915 puta

Datum održavanja: 19.09.2017

Lokacija: Galerija Haos, Beograd

Galerija Haos u Beogradu započinje jesenju sezonu izložbom “Dosijei o svakodnevnom” Uroša Đurića i Milana Antića, koja je najavljena kao svojevrsni dijalog o današnjoj svakodnevici.


Izložba će biti otvorena 19. septembra, a obuhvata crteže i radove na papiru Đurića i Antića.

 


Uroš Đurić (1964) studirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu (1984-87) i slikarstvo na Fakultetu likovne umetnosti u Beogradu, na kojem je diplomirao (1992) i magistrirao (1998). Aktivno izlaže od 1989.


Izlagao je galerijama i muzejima širom Evrope, kao i u Njujorku, Vašingtonu, sarađujući sa Haraldom Zemanom, Reneom Blokom, Marinom Gržinić, Geraldom Matom, Lorandom Heđijem, Lenkom Klodovom, Tomasom Trumerom, Gabi Makert, Tobijem Majerom, Jarom Bubnovom, Tomasom Mizgangom, Viktorijom Kombalijom, Jižijem Ševčikom, Mikom Đerđeskuom, Gorančom Gjorgjievskim, Ivanom Mečlom...

 


Dela su mu zastupljena u kolekcijama Ludvig muzeja u Beču, Esl u Klosternojburgu, EVN u Marija-Encersdorfu, Antoana de Galbera u Parizu, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Telenora, muzeja Zepter i Muzeja grada u Beogradu, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, kao i u mnogim privatnim kolekcijama širom Evrope.


Milan Antić (1984) diplomirao je slikarstvo na FLU u Beogradu 2010. godine, a trenutno je na doktorskim studijama na tom fakultetu, na kojem radi u zvanju docenta na slikarskom odseku. Njegov doktorski umetnički projekat bavi se kontekstom i pozicijom slike kao medija u savremenoj umetničkoj praksi.


Antićevi radovi do sada su, u okviru grupnih postavki od 2006. godine, predstavljeni na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učesnik je više umetničkih radionica i rezidencijalnih boravaka internacionalnog karaktera (Pariz, Minhen, Solun, Sofija, Beograd). Samostalno izlaže od 2010. godine (Umetnički prostor U10, Galerija FLU, Centar za grafiku i vizuelna istraživanja, Srpski kulturni centar u Parizu, Umetnički centar UBSM).

 


Autor je niza likovnih intervencija u javnom prostoru. Radovi mu se nalaze i u niz kolekcija, među kojima je i javna kolekcija kompanije Generali-osiguranje (Beograd). Za rad u oblasti vizuelnih umetnosti je više puta nagrađivan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :