Barutana klub Beograd

DOSIJE UMETNIK: Konkurs za samostalne izložbe u aprilu, maju i junu 2015!

Datum objave:01.04.2015

Pročitano:5831 puta

Lokacija: Galerija-kafe Petak, Beograd

Galerija-kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetnickih škola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Ako je veća grupa umetnika zainteresovana za organizovanje kolektivnih izložbi otvorena je i ta mogucnost, samo što je to neophodno napomenuti u prijavi. Konkurs je otvoren za izlaganje u mesecima: aprilu maju i junu 2015.

 

DOSIJE UMETNIK: Konkurs za samostalne izložbe u aprilu, maju i junu 2015! | Galerija-kafe Petak | Beograd

 

Pozivamo i umetnike koji su već izlagali kod nas u starom prostoru u Nušićevoj ulici, ukoliko imaju nove radove, da se prijave za izlaganje u novom prostoru u Lominoj 14.

Za izlaganje će biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji će svoje radove predstavljati u trajanju od 14 dana.

Od marta 2015. uvedena su nova pravila za izlagače, koja podrazumevaju kotizaciju, kako bi se namirili troškovi organizatora izložbe vezani za zakup prostora, pripremu, kačenje, najvljivanje događaja, i izradu plakata i izdavanje potvrde o izlagnju. Izlagač može, po sopstvenoj želji da izradi katalog izložbe i vizitkarte.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 3000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši, ukoliko prođete žiriranje, na dan predaje radova.

Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: kreativnafabrika@gmail.com

( ili na kafegalerijafreedom@gmail.com)

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Broj radova i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura...)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Opis postavke izložbe (da li su radovi opremljeni i kako, da li će biti kaširani…) .
7. Kratku biografiju.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na Vašu email adresu.

Napomena: Izlagački prostor je duzine 12m i visine 3.5m. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okačiti slike. Radove je potrebno opremiti za izlaganje( uramiti ih ili kaširati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKAČKE kako bi mogli da se okače)

Fotografije dosadašnjih radova i izlagača možete pogledati na ovom fb pejdžu- Projekat DosijeUmetnik.

Dosije UMETNIK je projekat Udruženja Kreativna Fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat Dosije UMETNIK. održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 80 umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara...
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :