Devet 2020

DOSIJE UMETNIK: Konkurs za samostalne i kolektivne izložbe

Datum objave:14.07.2015

Pročitano:3930 puta

Lokacija: Galerija-kafe Petak

Galerija-kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Konkurs je otvoren za izlaganje do kraja 2015.

Pozivamo i umetnike koji su vec izlagali kod nas u starom prostoru u Nušićevoj ulici, ukoliko imaju nove radove, da se prijave za izlaganje u novom prostoru u Lominoj 14.

Za izlaganje će biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji ce svoje radove predstavljati u trajanju od 14 dana.

 

DOSIJE UMETNIK: Konkurs za samostalne i kolektivne izložbe

Od marta 2015. uvedena su nova pravila za izlagače, koja podrazumevaju kotizaciju, kako bi se namirili troškovi organizatora izložbe vezani za zakup prostora, pripremu, kacenje, najvljivanje dogadjaja, i izradu plakata i izdavanje potvrde o izlagnju. Izlagač može, po sopstvenoj želji da izradi katalog izložbe i vizitkarte.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 3000 rsd. Placanje kotizacije se vrši, ukoliko prodjete žiriranje, na dan predaje radova. Ako je veća grupa umetnika zainteresovana za organizovanje kolektivnih izlozbi otvorena je i ta mogućnost, samo sto je to neophodno napomenuti u prijavi. U slučaju kolektivnih izložbi cena kotizacije (po osobi) bi bila max. 500RSD, a svaki izlagač bi dobio svoj primer kataloga, cija je cena uračunata u cenu kotizacije.

Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: kreativnafabrika@gmail.com

Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dodje do oštećenja radova, a oni nisu adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Broj radova i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, dig. grafika, fotografija, dizajn, strip, ilustracija, skulptura...)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova (od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Opis postavke izložbe (kako su radovi opremljeni za izlaganje)
7. Kratku biografiju.

Pristigle prijave razmotriće Umetnicki savet galerije. Rezultati ce biti dostavljeni na Vašu email adresu.

Napomena: Izlagački prostor je duzine 12m i visine 3.5m. Radove je potrebno opremiti za izlaganje.

Projekat DosijeUmetnik je projekat Udruženja Kreativna Fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat Dosije UMETNIK. održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 80 umetnika. (slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara...)


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :