Dol i Marko Paunović live u KC Gradu!

Datum objave:25.03.2019

Pročitano:1482 puta

Datum održavanja: 27.03.2019 - 29.03.2019

Lokacija: Beograd

Ove nedelje u Kulturnom centru Grad održaće se dva zanimljiva koncerta sjajnih umetnika i muzičara.

27. marta u Gradskoj galeriji Marko Paunović se predstavlja multimedijalnim perfomansom Disappeariing, koji predstavlja duboko posvećenje pioniru konceptualne umetnosti Bas Jan Aderu i njegovom mističnom radu „In Search of the Miraculous“ tokom koga je nestao.

 Uzimajući za polazne tokene 'individualne mitologije' istorijskih avangardi, Marko Paunović sintezom ambijenta i elektro-akustike istražuje zvučni potencijal melanholičnih pejzaža u okvirima minimalizma i drona. U svom radu koristi ekstenzivnu manipulaciju četvorokanalnih magnetofonskih traka, reverbalizovane i lupovane audio fragmenate, stavljajući akcent na bespredmetnu atmosferičnost ili čist zvučni sadržaj vokalnog (pre svega, horskog) izvođenja.

Izvođenje je zakazano za sredu 27. mart sa početkom u 21 čas u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, a Marku će se na sceni pridružiti i specijalni gost Borislav Prodanović. Cena karte iznosi simboličnih 250 rsd.

U petak 29. marta od 22h, beogradska grupa Dol predstaviće svoj novi EP Dol II. Prvi singl sa albuma je pesma "Svetla" za koju je napravljen spot od isečaka starih jugoslovenskih reklama. Za pesmu Eko Lola, spot je uradio Dragan Jovanović.

 Novi materijal predstavlja bend u nešto drugačijem svetlu sa uplivom krautrocka, duba, elektronike i drone-a. Izdanje predstavlja jedan od retkih domaćih albuma na kojem su snimljena dva bubnja.

Grupu Dol čine:


Vukašin Đelic : gitara / vokal / elektronika


Miloš Pajagić: bas


Dragan Jovanović: bubnjevi


specijalni gost - Dušan Žica: sintisajzer / elektronika

Ulaznice za koncert biće dostupne na ulazu po ceni od 400 rsd. Više informacija pronađite na zvaničnoj Facebook stranici događaja.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :