Klub Barutana Beograd

Dogovorena saradnja regionalnih festivala fantastike i horora

Datum objave:21.09.2015

Pročitano:5003 puta

By:Aleksandar Pavlić

Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival (9-12. septembar) bio je uspešan ne samo zbog izuzetnog prijema publike koja je iz noći u noć punila bioskop Abaziju kraj jezera Palić uživajući u najboljim horor filmovima i vinima, već i zbog toga što je bio domaćin sastanka na kome je dogovorena regionalna saradnja filmskih festivala fantastike i horora.

 

Dogovorena saradnja regionalnih festivala fantastike i horora

Sastanku su prisustvovali predstavnici najvećih regionalnih festivala fantastike: direktor Grossmann festivala fantastičnog filma i vina - Tomaž Horvat (Slovenija) i ko-direktorka Fantastic Zagreb Film Festivala - Mia Pećina (Hrvatska), kao i direktor i programski direktor Dead Lake Horror & Wine Festivala – Miroslav Mogorović i Milan Todorović. Dogovorena je zajednička strategija i koordinirano delovanje svih regionalnih festivala ovog tipa, a postoji i ideja da se formira Unija regionalnih festivala horora i fantastike.

 

Dogovorena saradnja regionalnih festivala fantastike i horora

Pismenu podršku ovoj inicijativi poslali su i Dracula Film Festival (Rumunija), Trash Film Festival (Hrvatska), Festival srpskog filma fantastike (Beograd), Hrizantema: Horror & Fantasy Film Festival (Subotica), kao i novoosnovani Montenegro International Fantastic Film Festival (Tivat).

 

Dogovorena saradnja regionalnih festivala fantastike i horora


Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival predstavio je relevantan presek dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta. Prikazano je devet ostvarenja uključujući svetsku premijeru filma „Drugo carstvo noći“ (2nd Reign of Night, r: Antoni Solé) i projekcije američkih filmova „Night of the Living Deb“ i „Džun“ (June), koje su na Dead Lake festivalu održane pre svetske distribucije!


Festival je dodelio nagradu Haron cenjenom velškom reditelju, scenaristi i producentu Julianu Richardsu za izuzetan doprinos i promociju horor umetnosti. Julian Richards bio je specijalni gost Festivala.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

http://deadlake.rswww.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :