Đorđe Stijepović na MTV Unplugged koncertu benda Molotov

Datum objave:07.09.2018

Pročitano:10606 puta

Naš poznati kontrabasista, Đorđe Stijepović, još jednom je pokazao svoj veliki talenat, ovoga puta na poziv jodnog od najpopularnijih rok bendova iz Meksika - Molotov, koji je inače i nosilac 5 Grammy nagrada. Povod je bio čuveni serijal MTV Unplugged, a za ovu priliku pored Đorđa, Molotov je pozvao u goste Money Marka iz grupe Beastie Boys i poznatu čileansku rep pevačicu Anitu Tijoux (čija je muzika bila u seriji Breaking Bad, a koja je i sama više puta bila nominovana za Grammy).

 Jedan od najvećih hitova grupe Molotov Gimme tha Power, koji otvoreno kritikuje prethodne režime u Meksiku, je u ovoj akustičnoj verziji sa Đorđem na kontrabasu, dobio preko milion YouTube pregleda za samo par dana. On je pored Gimme tha Power, gostovao i na pesmama Marciano i Olere el uhu. Đorđe Stijepović je, široj javnosti, najpoznatiji kao kontrabasista grupa Tiger Army i Head Cat (sa Lemmy Kilmisterom iz grupe Motorhead).

Zanimljiv podatak je i da je MTV Unplugged koncert benda Molotov producirala Sylvia Massy, poznata po radu sa Red Hot Chilli Peppers, System of a Down, Johnny Cash i grupom Tool, a koliko je to bio veliki događaj za fanove rokenrola govori i činjenica da je tog dana na tviteru bio na prvom mestu u Meksiku i na šestom u svetu, kao i na prvom mestu na iTunes-u u Meksiku.
A kako je to izgledalo možete pogledati na ovom linku:

Molotov - Gimme tha Power sa Đorđem Stijepovićem

 


Đorđe Stijepović je diplomirao klasični kontrabas u klasi prof. Slobodana Gerića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Završio je jazz odsek u muzičkoj školi Stanković u klasi Miše Blama. Kao svoje mentore ističe i Vojina Draškocija i Zvonka Skerla. Našoj publici je uglavnom poznat kao vođa rock'n'roll bendova Havana Whisper i Atomic Sunset, ali i kao član etno grupa Balkan Music Club, Marsya i Shira Utfila. Neki ga pamte i po gostovanju na koncertu gitariste Tommy Emmanuela u Domu Sindikata, sa kojim je kasnije nastupao i u Kaliforniji, gde živi od 2004. godine.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :