Barutana klub Beograd

DJ Marky: Michael Jackson Off the Wall mi je jedna od omiljenih ploča ikada

Datum objave:19.02.2017

Pročitano:5783 puta

By:Marina Hrvaćanin

U organizaciji Blender platforme, u saradnji sa All That Bass ekipom, DJ Marky i GQ su napravili odličnu žurku povodom Dana zaljubljenih, u utorak, 14. februara, u KC Gradu. Uz pomoć drugara, uhvatili smo pet minuta da ove dve divne dnb glave upitamo za neke od favorita u muzičkom svetu. Odličan uvod u Markyjev šareni set napravili su Necone, Rahmanee i Side 1, da bi zatim MC GQ na sceni predstavio globalno najpoznatijeg Brazilca u dnb svetu.

 

DJ Marky i MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović

DJ Marky i MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović


U dvočasovnom setu, Marky je još jednom objasnio zašto njegova popularnost ne jenjava već 20 godina i koliko je još uvek jedan od veštijih DJ-eva na sceni.

 

Potpuno mokri od đuskanja i zapanjeni reakcijom publike, Marky i GQ su još hvatali vazduh kada sam uključila diktafon, zbog čega sam im obećala da ih neću mnogo zadržavati. I pre intervjua sam bila svesna da neću imati više od par minuta vremena, a novinari su ga već skoro sve pitali, odlučila sam da Markyja pitam stvari koje su me lično interesovale. GQ je došao kao bonus, koji je prvi bio spreman za razgovor.

 

DJ Marky i MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović

MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović

GQ, na sceni si već dosta vremena i mogao si da ispratiš različite generacije MC-jeva. Ko je tvoj omiljeni MC?

GQ: Uh, upravo sam završio sa nastupom i ne mogu sad da mislim, ali bio bih isključiv kad bih rekao jedno ime. U stvari nemam omiljenog MC-ja, jer nekako uvek igram za ekipu. Poštujem svakog ko daje najbolje od sebe i igra svoju ulogu kako treba. Mislim da je međusobno poštovanje performera ono što jača scenu, a na njoj je gomila ljudi koja odlično radi svoj posao. Upravo zbog toga ne mogu da imam favorite.

Diplomatski odgovor :) Marky, koja ti je omiljena stvar u 2016. godini?

Marky: Uh... Ne mogu sad da se setim (smeh). Annix “Together”, Calibre “Iron Balls”, uh... Ne mogu sad ničega da se setim, upravo sam završio svirku.

 

DJ Marky i MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović

DJ Marky / Foto: Marko Edge Obradović

OK, to je dovoljno, idemo nešto lakše. :D Pre dnb karijere, radio si u prodavnici ploča i poznato je da danas imaš zavidnu kolekciju. Koja ti je omiljena ploča ikada?
Marky: Moja omiljena ploča ikada? Oooo... Pa to su tone ploča. Michael Jackson “Off the Wall” je jedna od 10 omiljenih ploča ikada. Marvin Gaye “Let’s get it on”...
(u tom trenutku GQ đuska i pevuši: “Let’s get it ooon...”)
Al Jarreau “Jarreau”, posebno stvari “Mornin’” i “Boogie down”, zatim James Brown “Get on the good foot”, Isley Brothers “Go for your guns” i “For the love of you”, The S.O.S. band “S.O.S”... Postoji toliko dobrih bendova i toliko dobrih ploča da se gubim... Ali, u stvari, imam tri broja jedan: Michael Jackson “Off the wall”, Marvin Gaye “Let’s get it on” i Marvin Gaye “What’s going on”.

Sjajno! (reče drugi Jacksonov fan). Nego, u čemu je tajna brazilskog osmeha od milion dolara? Svi delujete neverovatno srećno...

Marky: To je zato što smo slatki (smeh)! A ne, sad ozbiljno, i mi imamo probleme kao i svi drugi ljudi, ali drži nas vera u bolje. Optimistični smo i strastveni, posebno oko muzike i fudbala. Muzika je posebno važan deo života u Brazilu. Ako si iz Brazila i još se baviš muzikom, to znači da se baviš jednom od stvari koju voliš najviše u životu. GQ će verovatno bolje da objasni, jer on to gleda sa strane, a vidim da se svi oduševljavaju.

 

DJ Marky i MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović

Foto: Marko Edge Obradović


GQ: To je neverovatno. Gde god da otputujete i sretnete ekipu iz Brazila, oni su najpozitivniji i svi imaju taj neverovatni osmeh.

Šta nije u redu s njima? Po čemu su drugačiji, da li jedu nešto specifično ili... jesi li saznao recept?

GQ: Ah, ne mislim da nešto nije u redu s njima. To je sjajno... A potpuno je stvar doživljaja života. Oni jednostavno biraju svetliju stranu. Sećam se na Sun and Bass festivalu, bilo ih je petnaestak zajedno i tako su se smešili i toliko bili pozitivni da mi je sam pogled na njih bio najbolji momenat večeri.

Hvala ti za taj momenat. Još samo jedno kratko pitanje za obojicu: Da li ikad planirate da se povučete sa scene?

GQ: Ne. Zapravo, dok god me publika bude trpila, biću aktivan na sceni, a nadam se da će to biti još dugo.
Marky: Pa ja planiram da se povučem nekada... Kad skupim novac da kupim jedno 4-5 stanova, onda ću da se povučem. (smeh)
GQ: Ne slušaj ga, ne misli on to... (smeh)
Marky: Ne, ozbiljno, ali neću skroz da se povučem, već ću da nastupam gde mi se prohte. Znaš, tipa, ako poželim u momentu da idem da nastupam u Srbiju, odem. Ali sve to rekreativno.

Nadam se da to još dugo neće da se desi. Hvala vam obojici za vreme i uživajte u ostatku večeri!

Marky i GQ:Takođe!

 

DJ Marky i MC GQ / Foto: Marko Edge Obradović

Foto: Marko Edge Obradović

Razđuskanu publiku ostao je da zabavlja Phase iz Codex ekipe, a Marky i GQ su odjurili ka hotelu na odmaranje, jer Marky ovih dana neumorno đuska na stejdževima u različitim krajevima sveta. Svoje utiske redovno prenosi putem svog Instagram profila i Facebook stranice. Moram da spomenem stvar koja me je pozitivno iznenadila, a to je da sam vodi svoje društvene naloge i ažurno odgovara na pitanja i zahteve novinara, što je retkost sa tako velikim imenima.


Sledeće punjenje baterija za domaće dnb glave u organizaciji Blendera nazire se već 25. februara u klubu DOT, kada će LSB i DRS, uz pomoć Roll the Drums ekipe, doći da zavrte neke od trenutno najvećih dnb hitova. Karte za ovaj događaj dostupne su na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po ceni od 690 dinara.

Vidimo se tamo!
#jednaljubav


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :