Devet 2020

DJ MAG TOP 100 DJs: Martin Garrix izabran za svetskog di-džeja broj 1

Datum objave:20.10.2016

Pročitano:5449 puta

DJ Mag objavio je rezultate tradicionalnog glasanja za TOP 100 di-džejeva na svetu, a di-džej sa najviše glasova je Martin Garrix. Dvadesetogodišnja holandska superzvezda je ujedno i najmlađi No1 di-džej ikada izglasan na ovom takmičenju. 

 

Martin Garrix


Martin Garrix je trofej svetskog broja 1 dobio od svog mentora Tiesta, na ceremoniji dodele nagrada za TOP 100 DJs koja je održana u čuvenom Hainiken Music Hallu, a u okviru Amsterdam Dance Evneta. Publika je na manifestaciji imala priliku da se priseti vrtoglavog uspeha koji je postigao mladi Garrix, od svoje prve hit trake Animals koja je 2013. godine tresla plesne podijume širom sveta, pa sve do danas. On je 2015. godine bio treće mesto, pa je nekako prirodno što je već ove uspeo da uzme titulu. Iako je jedna od najmlađih muzičkih zvezda, Garrix ne posustaje, i dalje producira trake, a radi još pod nekoliko pseudonima kako bi istražio sve sfere svoje muzičke kreativnosti. 

 

- Nestvaran je osećaj osvojiti ovu nagradu. Ovo je nešto što 100 posto nisam očekivao. Imao sam odličnu godinu, odlične nastupe i odlične fanove i zahvalan sam svima na podršci. Čak nisam imao ni kampanju za ovo glasanje, što samo pokazuje koliko kul fanove imam - rekao je Garrix nakon što je dobio nagradu. 

 


Ove godine izbor za TOP 100 di-džejeva premašio je million glasova, što je apsolutni rekord, a glasovi su pristizali od fanova iz bukvalno svih zemalja sveta. Najviše je došlo iz Amerike, Indije, Brazila, Meksika, Belgije, Holandije, Velike Britanije, Nemačke, Španije, Italije, Francuske, Rusije, Kine i Japana.

Na listu je dospelo 13 novih imena, a šest se ponovo vratilo u trku. Dimitri Vegas & Like Mike, prošlogodišnji pobednici pali su na drugo mesto, Hardwell je takođe pao za jedno mesto pa je sada treći, a društvo u Top 10 pravi im ekipa od prošle godine, dakle Armin van Buuren (4), Tiesto (5), David Guetta (6). Avicii je pao na 11 mesto, Oliver Haldens je skočio u TOP 10 nakon što je prošle godine bio 12. – čime je zaslušio mesto najbolje rangiranog house di-džeja, Skrillex je ostao na broju 9, dok je na desetom mestu Afrojack.


Kompletnu listu pogledajte na https://djmag.com/top100dj.

 

Izbor za TOP 100 di-džejeva je napoznatije svetsko glasanje za najpopularnijeg di-džeja na kome je ove godine glasalo više od milion ljudi. DJ Mag pokrenuo je ovo glasanje još davne 1993. godine. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :