DJ LALE: Ja tu ništa ne bih menjao! :)

Datum objave:11.02.2015

Pročitano:10619 puta

Datum održavanja: 14.02.2015

By:Milica Čule

Lokacija: Klub Drugstore, Beograd

Začetnici naše elektronske muzičke scene, “Happy People”, velikom žurkom slave 21. rođendan u beogradskom klubu “Drugstore”. Parti je 14. februara, u subotu, na Dan zaljubljenih. Kuriozitet je što će žurka trajati punih 12 sati! Počinje u 22, a završava se u 10 sati ujutru! Posebno za ovu rođendansku žurku, za gramofone kluba “Drugstore”, dolazi poznati italijanski duo Re-Up. Ekipu u subotu čine: Re-Up b2b Lale b2b Marko Vuković b2b Petar Cvetković na tri gramofona + Nikola Paunović + Petko + Goran Zmix Kovačević + Mr. Flowers + braća i prijatelji Phonoratz.

 

HAPPY PEOPLE slavi 21. rodjendan! | klub Drugstore | Beograd | 2015

Slavi se 21. rođendan! Šta ste nam spremili?

“Za punoletstvo po svim aršinima, spremili smo kako te godine nalažu, parti od 12 sati ,u super prostoru (Drugstore), sa dobitnom kombinacijaom muzike od 9 domaćih i 2 strana dj-a,.... jedno ozbiljno rodjendansko slavlje... valja se!!! – kaže DJ Lale.

Dj Lale: Ja tu ništa ne bi menjao! :) | Intervju | HAPPY PEOPLE slavi 21. rodjendan! | klub Drugstore | Beograd | 2015

 

Postojite više od dve decenije. Šta vas je pokretalo sve ove godine, odakle je dolazila inspiracija?
Muzika na prvom mestu i ljubav prema druženje sa zanimljivim i nadasve divnim, kreativnim ljudima... underground for ever!!!

Bili ste svedoci početka elektronske scene kod nas. Po tvom mišljenju, koliko se sve preomenilo za sve ove godine? U kom smeru je otišlo? Da li bi i šta menjao na sceni da možeš?
Od kućnih zabava, pa preko klupske euforije krajem 90-ih, od vinila pa do puštanja digitalnih faljova... sve to je realan put elektronske muzike i scene kod nas... na početku nas je bilo malo,a sad koliko hoćeš. Tehnologija i muzička produkcija su uznapredovali... mislim da je to sve išlo svojim putem, a mi smo ga osvetljavali :), i živeli ga onako kao smo znali i umeli... mislim da ništa ne bi menjao... tako je kako je... dobro je... naše je!

Pravili ste žurke za vreme 90ih, koje su bile zaista jedno od najgorih vremena kod nas. Kako se ceo vaš trip uklopio u te godine?
Pa tih godina sa samog početka, u vremenu 90-tih u kome smo živeli, delovalo je sve kao naš bunt i borba protiv mediokritetne ratne ideologije... svetleli smo, bili smo drugačiji!!! I to nam je prijalo... znam da se ispred naše radnje na Novom Beogradu (45 blok) skupljala ogromna ekipa, koja je odatle kretala na mitinge u centu protiv rata i Slobizma... bio je to neki kolektivan trip... i drago mi je da smo bili akteri u svemu tome.

Odrasli smo na vašim žurkama... Imate toliko klaberske dece koja su sada velika. Jel ti se navuče osmeh na lice kada vidiš ta ista lica na žurkama svih ovih godina?
Pa za 21 godinu pomeranja, mnogi su porasli,i stasali na našim partijima... neki su sad ponosni i srećni roditelji... i kad se vidimo, osmeh je neizbežan... its a family affair!

 

Žika Todorović & Petko | Happy People '97

Seti se samog početka... Žika Todorović je kupio jedan gramofon, ti drugi... Pričaj nam kako je tada bilo kada ste počinjali, vaša prva žurka...
Za Žiku i mene želja da se bavimo dj poslom i naša umetnička nastrojenost ka celom pokretu, dovela je do toga da smo iz kućnih žurki i okupljanja, prešli i otvorili radnju (u 45 bloku!!) u kojoj smo danonoćno vežbali, a pri tom servirali ljudima, sve ono što smo pravili, kao umetnički deo radnje... majce, priveske, kape, pajpovi,.. sve unikatno,.. napravljeno našim rukama, i prezentovano u radnji koja je bila izgledom i zvukom totalno drugačija od svega što se moglo videti kod nas, a kamoli na Novom Beogradu i to još 45 blok. Umetnički deo radnje činili su Danko, Isidora, Djovani... a za muziku Žika, ja... pa su počeli tu da se okupljaju i drugi, kao Marko Nastić, Proka, Goran Zmix Kovačević, Petko... Počelo je!!! Naše prve javne žurke.

Marko Nastić

 

Goran Zmix Kovačević

 

Za ovih 21 godinu ste videli svašta po žurkama. Svi znamo za hapšenje Terija Frensisa, za izuvanje na žurci... Ima li još nešto što ćete zauvek pamtiti?
Zauvek ću pamtiti scenu: prepodne, Ada Ciganlija, Sara (kućica sa malom terasom gde smo se okupljali sa svih strana, posle noćnog provoda), oko 80 ljudi na terasi... DJ je van terase i leđima okrenut šumi... i toliko mu je dobro... i zašto da ne proveri svoje trenutno najpozitivnije ludilo, kreće da trči posle umixovane trake u šumu, sa željom da ga svi sa žurke prate... i to se dešava... trči DJ i jure ga svi sa terase... stižu ga, gomila na DJ-u... euforija... svi se podižu, vraćaju i nastavlja se žurka... kao da se ništa nije desilo... kolektivno ludilo :)  za pamćenje!!!

Terry Francis & DJ Lale

 

Šta smatrate svojim najvećim uspehom za ove dve decenije?
Mislim da je najveći uspeh to što su se mnoga deca rodila iz poznanstava sa naših žurki... mogli bi baš da okupimo sve parove i svu njihovu decu za koje pouzdano znamo da smo mi kumovali njihovoj sreći i da napravimo dobru fotku!!! I za sva vemena zapatili i održali pravi beogradski underground :)

Šta bi poručio mlađim DJ-evima?
Da svako od njih proba da pronađe žicu u sebi sa kojom će da pokreće ceo klub i tako kreira nezaboravne momente za publiku, a samim tim i za njega, naravno!!! I što manje sync opcije :) Čast izuzecima koji tu opciju kreativno koriste :)

Jel ima nešto novo kod vas u komuni "Happy People"?
Novo je da polovinom febrara izlazi remix Marka Vukovića za The Sleeper & Witchy pesmu Love na istoimenom izdanju koji će biti štampan na vinilu za nemačku izdavačku kuću Shaker Plates Records. Krajem februara to izdanje će biti i u digitalnoj formi. Takodje je Marko imao saradnju sa našim poznatim kreatorom Markom Mitanovskim čije kreacije nose poznate svetske licnosti poput Lady Gage. Napravio je muziku za njegovu novu kolekciju koja će imati svetsku premijeru krajem februara na London Fashion Week, a kasnije u martu i na Belgrade Fashion Week. Petar Cvetković marljivo radi i zdaje rmx-e i vinile.... izdao EP ’’Teth’’ ,za Kina music, lejbel od Re-Up ekipe, i za moskovsku kuću Heinseberg EP’’ Local Brunch Of Society’’... To su baš noviteti :) To je to, 21 godina... šta reći... idemo dalje... čekaju nas mnogi mladi budući klaberi , a i Beograd nas treba a i mi njega!!

 

 

Pozdrav od: HAPPY PEOPLE-UNITED YOUTH OF BELGRADE!!!

 

Cene karata : ulaz do 05h - 500 rsd, after party od 05h do 10h - 300 rsd.


vrh strane
Komentari (3)
Pošalji komentar
giga
19.02.2015 02:37
bilo je vrh, kao nekada... skoro kao nekada.... na zalost,, mi koji smo bili tu od pocetka, znamo da je sve nekako gotovo. ali nema veze... bilo je, pravo vreme i mesta. hvala bogu da imamo ovakva secanja i uspomene
Tu smo
11.02.2015 21:51
I nemoj da menjas! :)
stari lisac
11.02.2015 21:26
carevi bili i ostali


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :