DJ KRUSH: Ambijentalni, apstraktni, inteligentni i eksperimentalni hip-hop i trip-hop!

Datum objave:16.11.2015

Pročitano:3961 puta

Datum održavanja: 18.11.2015

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: KC Grad, Beograd

DJ Krush je prošle godine nastupio kao jedan od headliner-a na MAD in Belgrade festivalu. Ovog puta dolazi u Beograd posebnom prilikom. Trenutno je na velikoj svetskoj turneji, kako bi promovisao svoj prvi album nakon 11 godina, pod nazivom “Butterfly Effect”.

 

DJ KRUSH: Japanski umetnik na svetskoj turneji povodom promocije albuma BUTTERFLY EFFECT | KC GRAD 2015


Kako je u pitanju sreda, celovečernji događaj će početi već od 20:00h, a nastup ovog kultnog izvođača možemo očekivati već oko 23:00h. Za sve one koji budu želeli da uživaju u muzici do ranih jutarnjih sati, domaći izvođači će se pobrinuti da ispratimo ovaj ekskluzivan nastup onako kako mu dolikuje.


Poštovana i cenjena publiko, predstavljamo vam legendarnog DJ Krush-a, rođenog 1962. godine u Tokiju, nadaleko poznatog DJ-a i producenta, specifičnog po jedinstvenom pristupu hip-hop i trip-hop instumentalnoj i atmosferičnoj muzici, u kojoj često koristi elemente iz prirode, i semplove iz jazz i soul muzike. Njegove neverovatne veštine u mix-ovanju i scratch-ovanju, poslednjih 20 godina, DJ Krush je imao prilike da predstavi na preko 200 festivala širom sveta, među kojima su i oni najveći: Glastonbury (UK), Coachella (USA), Monterey Jazz Festival (Swiss), Sonar (Spain), Roskilde (Denmark) itd. Nastupio je pred više od 8 miliona fanova, u 380 gradova i 55 zemalja.


Bio je to film “Wild Style” koji ga je lansirao u hip-hop vode početkom 80ih godina, da bi krajem istih formirao grupu Krush Posse, koja je bila proglašena za najbolji hip-hop sastav u Japanu. 1992. Godine DJ Krush započinje svoju solo karijeru i veoma brzo privlači veliku pažnju svetskog auditorijuma, jer je bio prvi DJ koji je koristio gramofone kao žive instrumente.
Pored toga što se smatra jednim od pionira japanskog hip-hopa, DJ Krush je i među najcenjenijim umetnicima i producentima hip-hop industrije, kako u Japanu, tako i u ostatku sveta. On je sa svojim eksperimentalnim bitovima i instrumentalnim zvukovima izmenio lice hip-hopa koji je do tada svuda bio oblikovan po uzoru na američku rap scenu. Remiksovao je mnoge izvođače koji su osvojili Grammy nagrade, među kojima su Herbie Hancock, k.d. lang, Ronnie Jordan i drugi. Takođe je remiksovao numere izvođača kao što su Miles Davis, Black Thought, Galliano, Pete Rock, Cold Cut, i mnogi drugi.


Njegovu muziku opisuju kao ambijentalni, apstraktni, inteligentni i eksperimentalni hip-hop i trip-hop. Većinu svoje muzike do sada je potpisivao za čuveni britanski label Mo Wax. Izdao je 8 albuma i ogroman broj singlova i EPeva.

Kapacitet KC GRADa je kao što i sami znate limitiran na 400 duša. Stoga vam preporučujemo da svoju kartu kupite na vreme. Na ovom događaju spisak neće postojati, zbog velikih troškova koji prevazilaze sam kapacitet prostora. Ovo je naš poklon beogradskoj publici. Za sve one koji dođu do svojih karata, vidimo se 18. novembra u KC GRADu.

 

DJ KRUSH / Tokyo, Japan
Support:
Jan Nemeček - Live!
Phillie P


Cena karte na dan dešavanja biće 1500 rsd

 

www.gradbeograd.eu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :