Barutana klub Beograd

DJ Kid

Datum objave:05.10.2005

Pročitano:4379 puta

By:Mihailo Stojković

Pivara Čelarevo je u okviru svoje kampanje Tuborg „Loud & Clear” izabrala najtalentovanijeg mladog DJ-a, od 20 polufinalista koji su nastupili na DJ Superstar stage-u na Exit-u. Na Tuborg VIP žurci na splavu Sound održano je finale, sa žirijem u sastavu DJ Aćim, glumac Stefan Kapičić, novinar Biljana Radeka i Jelena Ristić, brand manager Tuborg Green-a, odabran je mladi DJ-a. Od trojice finalista mesto najboljeg zauzeo je Stevan Kosanović, DJ Kid.Stevan Kosanović (22) je iz Bečeja, student je Pravnog fakuteta u Novom Sadu. Muzikom je počeo da se bavi 1999. godine, kada je zajedno sa društvom dobio emisiju na lokalnom radiju. Međutim, ozbiljniji pristup elektronskom zvuku napravio je zajedno sa svojim najboljim prijateljem Srđanom Grbićem (22 god. - DJ Lepou). Kada nastupaju zajedno, javljaju se pod nazivom „Koomashin Groove“.

Najveća nagrada, za ovog mladog talentovanog DJ-a, je maksimalna pomoć Tuborg-a oko lične afirmacije i njegovog daljeg razvoja kao DJ-a. S obzirom da su dosadašnje aktivnosti Tuborg Green-a bile orijentisane na podršku i promociju klubske i DJ kulture pre i tokom Exit festivala, Tuborg se pobrinuo da prvi veliki nastup DJ Kid-a bude na Belgrade Beer Fest-u, gde je trebao nastupiti rame uz rame sa internacionalnom DJ zvezdom Markus James-om, ali do toga nije došlo, jer su se odužili nastupi drugih izvođača. L

Stevan je nakon nekoliko aliasa odlučio da postane i ostane DJ Kid, jer je u muzičke vode zagazio veoma rano, sa 13 godina, kada je pravio muziku i mixao semplove u tada popularnom programu eJay. Njegov otac je takođe bio disk džokej pa je to neka vrsta tradicije. Muzika koju pušta definiše kao west coast house (funky, jazzy, groovy house), uglavnom Američke produkcije, a veoma mu je bitno da bude vesela.Smatraš li sebe zvezdom?
Ne, uopšte! Nisam se čak ni promenio! Još uvek nisam ni svestan šta mi se desilo!

Koje bi mesto preporučio cluberima?
Nisam puno išao po žurkama, imao sam mnogo obaveza, ali je na mene svakako najjači utisak ostavio nastup Roy Davis Jr.-a u Underground-u. Prvi put sam bio tamo, prostor je super, a Davis je maher, njegov rad pratim već duže vreme, imam puno njegovih ploča... najjača žurka!

Koja su ti interesovanja pored muzike?
Studiram pravo i to mi trenutno oduzima puno vremena. Inače, hobi mi je basket, neki put ga igram i po 7h! Počeo sam i muzički da se obrazujem, jer mi je to potrebno za produkciju koju radim zajedno sa mojim prijateljem DJ Lepou-om... Naravno, želim postati advokat jednog dana, a potom sledi muzika!

Jesi li imao podršku roditelja/prijatelja kada si počinjao?
Imao sam, posebno od porodice, devojke i prijatelja...

Gde si nastupao, nakon “pobede”?
Radio sam u Bečeju u kafiću. Trebao sam raditi jednu promociju. Trenutno sve odlažem do novembra, dok se ne završi ispitni rok, a onda ćemo videti...

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :