DJ Cave - Just Fanky Pt. 2

Datum objave:29.01.2009

Pročitano:4262 puta

By:Nataša Mlenković

Dj i producent iz Norveške, Inge Kjeilen aka CAVE.
Njegov prepoznatljiv muzički stil se razvijao godinama i prerastao je u agresivan , tvrd , brz Tribal Techno zvuk. 

 

2001. godine Cave počinje da se bavi produkcijom. Sledi prvo izdanje za Ben Sims-ov label "Ingoma" (pod-label “Theory/Hardgroove-a”). "Carne Levale EP" postigao je veliki uspeh, a track "Street Carnival" prerastao je u pravi hit, koji i danas puštaju velika Techno imena poput Carl Cox-a, Chris Liebing-a, Adam Beyer-a, Ben Sims-a, Umek-a, Marco Bailey-a, ali i DJ Tiesto-a, Judge Jules-a i Mauro Picotto-a.
Ovo izdanje prodato je u preko 30 000 kopija, pojavilo se na preko 40 kompilacija i do¸ivelo je brojne remix-e (Ben Sims, Max Walder..)
 


Usledila su izdanja za vrhunske izdavačke kuce, “Intec”, “Harthouse”, “Terminal M”, “Primevil”, “Ingoma”, “Wet Musik ”, a 2005. godine Cave pokreće i svoj sopstveni label “Spilo Records”, za koji su do danas objavljivali artisti poput Ben Sims-a, Chris Liebing-a, Oritn Cam-a, Hertz-a, Boriqua Tribez-a, Marka Nastica..
2006. godine objavljena je i prva CD kompilacija “Cave vs Ortin Cam LIVE!”
Nastupao je širom planete, u Japan-u, Australia-ji, Brazil-u, Venezuela-i, Portugal-u, Španiji, Belgiji, kao i na svim velikim festivalima (Dance Valley, Awakenings Festival, Fabrik Madrid, Florida 135, Turnmills London) Cave-ova produkcija ima velik odraz u njegovim DJ setovima , u kojima na 3 deck-a pru¸a publici zagarantovan i neverovatan provod...

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :