DJ A.P: Ne postoji mjesto na kom se osjećam toliko ispunjeno i opušteno kao za DJ pultom!

Datum objave:05.03.2015

Pročitano:5141 puta

Datum održavanja: 07.03.2015

Lokacija: Klub Moved, Novi Sad

“..Ne postoji mjesto na kom se osjećam toliko opušteno i u istom momentu toliko ispunjeno kao za dj pultom. Možda još kuvanje za ekipu ili osmjeh na licu čovjeka kome sam na neki način pomogao mogu da mi prijaju približno toliko…”
Miloš Rakonjac, široj publici poznatiji kao Dj A.P., 7.marta proslaviće 15 godina postojanja na elektronskoj sceni. Tim povodom u novosadskom klubu Moved zajedno sa svojim prijateljima i kolegama prirediće nam rođendanski party! Novosadska publika i svi gosti koji to veče posete Moved imaće priliku da uživaju u specijalnim setovima A.P.-a i njegovih gostiju. Nastupiće: Disney D, Jan De R, Dee Face, Klaus, Dj Z Noise Destruction, P.S. i Shoomadisco. Publika će ove večeri definitivno uživati u kvalitetnoj klupskoj muzici, a čuće se i neki zaboravljeni trekovi koji su nekada drmali zidove klubova i terali nas na igru…

 

Dj A.P.: 15 godina postojanja na elektronskoj sceni! | Intervju | Žurka @ Klub Moved | Novi Sad | 2015

Miloše, kakvu nam to žurku spremaš?
Htio sam na neki način da obeležim petnaestogodišnjicu, te sam okupio ekipu prijatelja i kolega sa kojima sve ove godine sarađujem i partijam… Okupila se opasna ekipa, obećavamo dobar provod 7-og!


Omatorilo se čoveče? :)
Haha, misliš sazrelo se muzički :D ?

 

Dj A.P.: 15 godina postojanja na elektronskoj sceni! | Intervju | Žurka @ Klub Moved | Novi Sad | 2015


Znamo da si iz Herceg Novog, kaži nam kako je izgledala CG scena kada si ušao u DJ vode?
U Crnoj Gori se u to vrijeme dj-ingom bavio mali broj ljudi, što je negdje i normalno za jednu takvu sredinu. Par ljudi u Podgorici i par nas na primorju. Iako je scena bila mala, čini mi se da je sve to imalo veću vrijednost tada iz prostog razloga što si morao mnogo više da se trudiš.


Kako si dolazio do muzike ?
Do muzike je bilo jako teško doći. Pamtim još uvjek prepiranja sa dvojnikom jer sam zauzeo telefonsku liniju čitav dan skidajući muziku na 56k, kao i odlaske u BG i nevjerovatnu sreću poslije kupovine diskova na tezgama preko puta Beograđanke… Konkretno u Novom imali smo “Music Box”, CD shop u kom su većinom dolazile neke kompilacije i dominirala je bendovska muzika. Naravno postojala je dobra stara razmjena i ovdje moram da spomenem mog prijatelja Mitra Papovića, čovjeka koji me je u to vrijeme zasipao svježom muzikom (uglavnom technom), a kako je dolazio do nje to samo on zna  Dugo ću pamtiti i momenat kada mi je čuveni kotorski DJ Ljubo dao svoj kejs pun muzike… Pokušajte da zamislite sreću jednog klinca koji u rukama drži kejs svog tadašnjeg guru-a.. Ripovalo se danima…. ;)

 

Dj A.P.: 15 godina postojanja na elektronskoj sceni! | Intervju | Žurka @ Klub Moved | Novi Sad | 2015

Kada se desila prekretnica u tvom radu ?
To je defintivno bio nastup na Entrance festivalu 2004-te godine. Pored toga što sam ostvario dobre kontakte i bio dio jednog tako velikog događaja, taj nastup je uticao jako motivišuće na mene i moj dalji rad . Bila je to nagrada za dotadašnji trud i definitvno je pojačala moju proaktivnost. Dolazak u Novi Sad i saradnja sa ovdašnjom ekipom su takođe bili bitni. Izdvojio bih Aleksandra Gvozdena, Vladimira Lakobriju (Loud) i tadašnju HNS ekipu kao ljude koji su baš u tom momentu imali pozitivan uticaj na razvoj moje DJ karijere. Dolazak u Novi Sad, tj. Srbiju, značio je dolazak na mnogo veću scenu koja pruža mnogo veće mogućnosti za jednog mladog DJ-a.

Koliko je trajao tvoj najduži set ?
Dugo :-) Šalu na stranu, trajao je dobranih 11h. Neke 2003/2004-te u tem Somboru… Sjajna noć, sjajni ljudi… ja lud :-)

Koji žanr trenutno preovladava u tvojim setovima?
Hm… ima tu svega, baš svega. U svakom slučaju ne bih se vezao žanrovski, mada to uglavnom ide “from deep to techno.” Ima mnogo lijepe muzike, glupo bi bilo ograničavati se. Zavisi od momenta. Volim deep, a volim i prljavo.. Kuda me noć odvede.

Produciraš li?
Da, mada tu ima još dosta prostora za napredovanje, što je zapravo dobra stvar. Krajem septembra 2014-te izašlo je moje poslednje izdanje, za Artefact Records, a uradio sam ga u saradnji sa Igorom Laćarcem. Rmx je radio Tonbe, smederevski DJ i producent čiji rad izuzetno cjenim. Imam i par nedovršenih projekata, tako da će do ljeta biti još koje izdanje. Ono što je sigurno, produciranje je segment kojem ću u budućnosti posvetiti mnogo više vremena.

 

Dj A.P.: 15 godina postojanja na elektronskoj sceni! | Intervju | Žurka @ Klub Moved | Novi Sad | 2015


Za kraj nam reci šta je to što te održalo prisutnim na sceni sve ove godine ?
Ne postoji mjesto na kom se osjećam toliko opušteno i u istom momentu toliko ispunjeno kao za DJ pultom. Možda još kuvanje za ekipu ili osmjeh na licu čovjeka kome sam na neki način pomogao mogu da mi prijaju približno toliko. Kapiram da me je taj osjećaj gurao naprijed. Volim muziku, volim da vidim zadovoljne ljude, uz malo truda valjda je to dovoljno ;)


https://www.facebook.com/djaphn


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :