Divolly & Markward: 100 % porngroove zvuk!

Datum objave:15.11.2016

Pročitano:6601 puta

By:Marija Joksimović

Iako postoji samo tri godine, DJ i producentski duo Divolly & Markward je napravio ogromne korake u osvajanju scene i čvrsto rešio da ceo svet čuje njihov porngroove zvuk. Da, dobro ste pročitali i ne, nije to što mislite.

 

Divolly & Markward na Dance Areni Exit 2016

Divolly & Markward na Dance Areni Exit 2016

Njihove trake karakterišu afro perkusije, latino vokali i zarazne melodije koje vam ne daju mira na podijumu za igru. Na njihov porngroove zvuk nisu ostala imuna ni neka velika imena na mainstream elektronskoj muzičkoj sceni, a Divolly & Markward iza sebe imaju najuspešniju i najaktivniju godinu do sada iz koje posebno izdajaju nastup na Dance Areni na Exitu i na Amsterdam Dance Eventu. Bez obzira na to i dalje daju pun gas i nastavljaju vredno da rade, a kroz ntervju koji su dali za Urban Bug imate priliku da ih malo bolje upoznate. 

 

Divolly & Markward na Serbia Wonderland festivalu

Divolly & Markward na Serbia Wonderland festivalu

Za početak nam recite nešto više o dvojcu Divolly & Markward, koliko dugo se bavite DJ-ingom i produkcijom?

Divolly & Markward alterego postoji od decembra 2013. godine, a i jedan i drugi smo pre početka ovog projekta bili DJ-evi, ali samo DJ-evi, a sa nastankom Divolly & Markward kreće i naš put produkcije.

Da li ste uek bili okrenuti ovom zvuku ili ste se malo tražili kroz druge žanrove elektronske muzike?
Nismo žanrovski opredeljeni, ali verujemo da svaki producent treba da ima svoj unikatan zvuk. Mi produciramo i tribal, tech i house, ponekad odlutamo i malo dalje, ali opet se držimo tog našeg prepoznatljivog #porngroove zvuka.

 

Divolly & Markward na Fire Festivalu u Velikoj Plani

Divolly & Markward na Fire Festivalu u Velikoj Plani 

Zašto ste se opredelili baš za takav zvuk, šta je ono što vas vozi kod te muzke?
Kao što smo rekli u prošlom odgovoru imamo taj, kako ga mi zovemo, porngroove zvuk koji je unikatna kombinacija afro perkusija, latino vokala i kratkih "catchy" melodija, a vozi nas ceo taj groove i sexyness koji se stvara mešanjem kultura i različitih elemenata.

Kako biste opisali vaše trake, šta želite da poručite svojom muzikom?

Kao veoma ritmične, energične i pune nekog sexy ritma koji tera ljude da igraju celu noć na danceflooru hahahah, tako barem kažu! :P

 


 

Da li je bilo teško probiti se na domaćoj sceni? Čini nam se da je sa pojavom Serbia Wonderland i Belgrade Banginga progressive house zvuk ušao na velika vrata, kakvo je vaše mišljenje na tu temu?
Probiti i domaća scena ne idu zajedno. Generalno cela domaća scena, barem ona mainstream je medijski gledano u potpunom marku. Slažemo se da se sa pojavom Serbia Wonderland Festivala i Belgrade Banginga dosta popularizovao mainstream zvuk koji je u svetu poplularan već više od četiri, pet godina, međutim treba nam mnogo više od toga da bi to bilo na nekom zavidnom nivou i zato mi radimo na tome. 

Šta smatrate najbitnijim momentima u dosadašnjoj karijeri?
Naše izdanje Manasseh sa mladim talentom Pesstom koje je izašlo za izdavačku kucu Fedde Le Granda i Funkermana (Flamingo Recordings) kao i naš nastup ove godine na Dance Areni na Exitu. Od samog trenutka nastanka Divolly & Markward projekta znali smo da će ovo sve biti ozbiljno i bukvalno se odrekli svega i prionuli na rad, svakog dana dajemo 100% od sebe, a naše pesme govore za nas.

 


Imali ste izuzetno uspešnu sezonu, ispričajte nam gde ste sve gostovali ove godine?

Ove godine je bilo baš burno leto, nikada do sada nismo imali više nastupa, a izdvojili bismo Serbia Wonderland Festival sa Marcom V, Exit na Dance Areni sa duom Dimitri Vegas & Like Mike, Sea Dance Festival, Soundlovers Festival, Šabacki Letnji Festival kao i nastupe po Hrvatskoj, Sloveniji i Švajcarskoj!

 

Divolly & Markward u Amsterdamu

Divolly & Markward u Amsterdamu 

Rekli bismo da je kao mala kruna sezone došlo i gostovanje na Amsterdam Dance Eventu. Da čujemo utiske sa nastupa.
Biti deo Amsterdam Dance Eventa je bilo nešto što nismo uopšte očekivali. Izdali smo traku Batucada zajedno sa Drop Department iz Sarajeva, koja je izašla za veliku izdavačku kuću Code Red koju vodi Marcus Schossow, i time otvorili vrata na label nightu u Amsterdamu. Bilo je neverovatno i sam taj osećaj puštanja muzike u Amsterdamu je delovao skroz nestvarno pogotovo kad pogledamo dve godine unazad kad nismo imali čak nijednu izdatu pesmu i nijedan support od velikih imena scene.

 


 

ADE je sve osim običan festival elektronske muzike, da li postoji nešto što ste naučili tamo u Amsterdamu kada je muzika u pitanju?
Definitivno jesmo, slušajući poznate producente na konferencijama i DJ setove mnogih magova ove industrije. Tih sedam dana u Amsterdamu je dosta uticalo na nas i dalo nam ozbiljan vetar u leđa kao i puno inspiracije za nove trake.

 


Šta vam je u planu za dalje? Nastupi, nove trake...?

Studio, studio, studio hehehehe. Imaćemo tri ili četiri nastupa do kraja godine jer smo prvenstveno fokusirani na našu produkciju, a što se tiče izdanja već smo potpisali tri trake za sledeću godinu za veoma jake izdavačke kuće i imaćemo sigurno još dva izdanja ove godine kao i dva remixa koja smo radili za neke od većih ljudi na svetskoj muzičkoj sceni.

 

Poslušajte šta još rade Divolly & Markward na njihovom Soundcloud profilu

 


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
PZ,,,,,,,
15.11.2016 15:22
Bravo, puno uspeha u buducem radu


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream