Divanhana i Suzan Kardeš na otvaranju festivala Todo Mundo

Datum objave:10.07.2018

Pročitano:1451 puta

Datum održavanja: 30.08.2018

Lokacija: Beograd

Ovogodišnje, sedmo izdanje beogradskog world music festivala »Todo Mundo«, počeće 30. avgusta u Dvorani Kolarčeve zadužbine nastupom sarajevske sevdah atrakcije Divanhana. Njihova gošća će biti poznata turska pevačica i glumica Suzan Kardeş, sa kojom su nedavno objavili zajednički album simboličnog imena »Kardeş« (što znači »stariji brat« na turskom).

Nakon objavljivanja albuma »Zukva« i »Live in Mostar« Divanhana je širom Evrope održala preko 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama. Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u Bosni četiri rasprodata zajednička nastupa.

 

Divanhana Suzan

Divanhana se sa zadovoljstvom vraća u Kolarac, koji su pre dve i po godine podigli na noge. Na koncertu će biti predstavljen album »Kardeş« skrojen od 10 numera, a iz Turske će, uz pevačicu, doći i virtuozni klarinetista Yunus Emre Ellek.

Kafu mi draga ispeci, prvi singl sa albuma, Anterija, Findikli Bizim Yolumuz, Fikrimin İnce Gülü ili Anadolka upravo su pesme potekle iz bosanskohercegovačke i turske muzičke tradicije, koje su vekovima putovale i komunicirale, ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreću i tugu, iznedrile muzičko bratstvo i sestrinstvo.

Predgrupa će biti mađarski sastav Csangallo, koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana. Početak je u 20.30.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 800 i 1.000 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :