Disney lansira novi kanal za Srbiju!

Datum objave:02.10.2009

Pročitano:5419 puta

By:Disney XD

Disney lansira novi kanal za Srbiju
 
DISNEY XD 3. OKTOBRA
 
Holivudski studio Walt Disney lansiraće u subotu 3. oktobra DISNEY XD, novi dečiji TV kanal namenjen državama nastalim iz bivše SR Jugoslavije (Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji...). Zastupnik kanala DISNEY XD za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju je beogradska agencija MARCON Ag.
  
PARAMETRI ZA PRIJEM
Satelit W2 (16oE), frekv: 11554/V, SR: 30000, FEC: 7/8, SID: 1113. Video PID: 313, Audio 1 PID 449, Audio 2 PID 450, Kodiranje: NDS/Videoguard
 
DISNEY XD - prvi TV kanal čiji je glavni fokus na dečacima a, brojnim kvalitetnim programima sigurno će osvojiti i djevojčice, uzrasta od 6 do 14 godina...
 
DISNEY XD zameniće dosadašnji dečji TV kanal JETIXu svim kablovskim i drugim platformama (DTH, IPTV...), a emitovaće u tzv. lokalizovanom obliku (na srpskom jeziku - sa srpskim titlom, a posebne verzije biće na slovenačkom i hrvatskom jeziku).
 
DISNEY XD predstavlja uzbudljivu kombinaciju igranog i animiranog programskog sadržaja, namenjen je dečacima i u skladu sa njihovim željama bavi se otkrićima, dostignućima, sportom (u saradnji sa TV kanalom ESPN), avanturom, muzikom, video igrama i humorom. Kompletan program kanala DISNEY XD biće pod nadaleko prepoznatljivim brendom Disney. U programskom sadržaju isticaće se igrani filmovi čuvenog studija Dizni, kao i vanserijski animirani programi (novi i iz arhive) - serije i filmove, kao i popularni lokalni programski sadržaji.
 
DISNEY XD sadržaće reklame lokalnih oglašavača, a debitovaće 3. oktobra igranom serijom ZEKE AND LUTHER... Kanal će po lansiranju, već prvog dana - 3. oktobra emitovati i dva bioskopska blokbastera za celu porodicu - to su filmovi A BUG'S LIFE i SKY HIGH . Od prve sedmice biće uspostavljen sedmični termin za fimske večeri - svake subote.
 
DISNEY XD pokrenut je u februaru 2009. u SAD, sa rekordnom gledanošću već tokom premijernog vikenda emitovanja, a rekordne rezultate postigao je i u Francuskoj gde je startovao 1. aprila 2009.
Svojim ekskluzivnim programima DISNEY XD privućiće brojnu publiku i u državama zapadnog Balkana, a brend "Disney" potvrdiće poziciju vodećeg brenda zabavnog karaktera.
 
Po želji gledalaca
 
Ceo oktobarski program novog kanala - DISNEY XD - proglašen je MESECOM KOMEDIJE za porodicu. Tu su uključeni i čuveni Zeke i Luther, koji će se takmičiti za osvajanje skejtborda koji su potpisali njih dvojica lično! Sasvim nova serija ZEKE AND LUTHER, u produkciji Aarona Spellinga, biće premijerno emitovana subotom (prve dve epizode - 3.10. u 9:45h i 10:15h, ostale epizode subotom u 8:30h).
Njih dvojica (Zack i Cody) kao glavne zvezde zaslužili su još jednu novu seriju rpizoda - SUITE LIFE OF ZACK AND CODY biće emitovana subotom (prve dve epizode - 3.10. u 13:05h i 13:30h, ostale epizode subotom u 9:30h).
 
SREĆNA NOĆ VEŠTICA!... DISNEY XD obeležiće 31.10. i praznik Noć veštica emitovanjem "užasavajućeg" programa celog dana, sve do novih epizoda serija AARON STONE (u 16:00h) i PHIL OF THE FUTURE (16:30h).
 
SASVIM NOVE SERIJE NA DISNEY XD
 
IRON MAN: ARMOURED ADVENTURES (start: 3.10. u 16:45h + od 10.10. subotom u 10:00h) predstavlja dobru trodimenzionalnu obradu karaktera sa intrigantnim životima. Nova serija zahteva redovno praćenje, program je sličan mnogima, me|utim, ako se propusti jedna epizoda, teže je shvatiti radnju! Razlog za to je glavni lik Tony Stark, koji se bori sa neprijateljima mira u svetu svojom moćnom odbrambenom tehnologijom.    
 
PHIL OF THE FUTURE (start: 3.10. u 7:00h i 7:30h + od 10.10. subotom u 9:00h) - porodica Diffy krenula je na godišnji odmor na putovanje kroz vreme 2121. godine, ali se "zaglavila" u 2004! Radnja je usredsre|ena na njihov pokušaj da se prilagode situaciji dok ne uspeju da poprave svoju vremensku mašinu da bi se vratili u 2121.
 
FILMSKE PREMIJERE - A BUG'S LIFE I SKY HIGH
 
A BUG'S LIFE (3.10. u 8:00h, repriza u 17:15h). Poznati bioskopski animirani HIT film kompjuterskog studija Pixar, u produkciji kuće Disney - o životu jedne bube. Sadržaj: svake godine roj skakavaca dolazi do mravinjaka i pojede sve što su mravi skupili za sebe. "Posluženje", kako mravi nazivaju taj riual, deo je njihovog života. Jednog dana u proleće kad je spremanje ponude upravo završeno, Flik, neomiljeni pronalazač me|u mravima, slučajno u reku ispusti svo skupljeno semenje. Skakavci se vraćaju i daju mravima novu priliku da do jeseni skupe dovoljno hrane....
 
SKY HIGH (3.10. u 14:00h, repr. 4.10. u 11:00h). Sjajni film o novom superheroju. Sadržaj: Sve počinje kad mladi Will Stronghold, sin dvoje superheroja: nepobedivog komandanta Stevea i majke Josie, veštog pilota, nije baš siguran da li i on sam ima takve moći, ali to ni ne saopštava svojim roditeljima. On i njegova najbolja drugarica Layla kreću u tajnu školu u oblacima, kao niko drugi na Zemlji: to je SKY HIGH, prva i jedina srednja škola za decu sa nadljudskim moćima koja prolaze kroz pubertet boreći se protiv kriminala. Iako nema neke super sposobnosti, čini se da će Will biti samo pratilac. Me|utim, kad otkrije svoje prave snage, naućiće da je za pravo herojstvo potrebn vernost i timski rad!  
 
NOVE EPIZODE POZNATIH SERIJA
 
PHINEAS AND FERB (3.10. u 10:45h, od 10.10. subotom u 8:00h). Animirana komedija o dva brata koji svakodnevno tokom letnjeg raspusta izmišljaju i prave konstrukcije od stvari na koje nailaze: npr. brodić od vodovodnih cevi i štapića za sladoled.. Njihov kućni ljubimac platipus Perry vodi dupli život kao tajni agent.
JIMMY COOL (subotom i nedeljom u 6:40h). Poznata serija u kojoj se sve vrti oko budalastog, opuštenog lika iz Miseryvilla, siromašnog gradića punog čudovišta i |avola...
KID Vs. KAT (3.10. u 12:05h, od 10.10. subotom i nedeljom u 7:05h). Popularni šou obra|uje život 10-godišnjaka koji se stalno bori s mačkicom zvanom Sfinga, koja je ustvari kibernetički vanzemaljac!
 
  

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar

Komentar je ušpesno poslat i objavljen.Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :