Dingospo Dali od Šri Lanke do Teherana

Datum objave:14.05.2020

Pročitano:288 puta

Lokacija: Beograd

Alternativni bend Dingospo Dali objavio je video za pesmu "Teheran" sa svog aktuelnog drugog albuma "O nečemu lepom".


"Glavni grad Irana je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija...", kaže Sandra Vidojević, autorka stihova "Teherana", za koji je muziku uradio čitav bend.

Video za "Teheran" snimljen je u kućnoj izolaciji, tokom Kovid-19 karantina, telefonom iz jednog kadra i korišćeni su privatni snimci sa putovanja na Šri Lanku iz 2018. godine.

 

Dingospo Dali

Foto: Bad Memory Music

Beogradski Dingospo Dali su debitovali albumom "Sve dok mislim da je ovo drugi svet" (2018 Long Play). Pevačica Sandra Vidojević, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović snimili za "O nečemu lepom" deset novih pesama prožetih "raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim",

Producent Boris Mladenović Bomla (gitarista Jarbola i Škrtica) opisao je kao "herojski grandž" album "O nečemu lepom", koji je bio najavljen singlom i spotom "Slabost", a pojavio se početkom 2020. godine na digitalnim platformama za promotersku kuću Long Play.

"Može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom. Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim - sve je u redu"; objašnjava Vidojević smisao naziva albuma "O nečemu lepom".

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :