DIE ANTWOORD OBELEŽIO VIKEND NA DEV9T!

Datum objave:13.06.2016

Pročitano:4672 puta

Lokacija: Ciglana, Beograd

U petak je počeo dugo najavljivani DEV9T i već dan nakon otvaranja, u subotu, stara beogradska Ciglana bila je preplavljena hiljadama fanova koji su došli da vide rep-rejv senzaciju Die Antwoord. U okruženju brojnih uzbudljivih instalacija i neprestanog stvaralaštva iz devet umetničkih oblasti, popularni tandem koji čine Jolandi i Nindža, u pratnji DJ Hi-Teka, isporučili su tada sirovu energiju kakva se retko viđa na koncertima!

 

Die Antword na Dev9t

 

Ni kiša nije mogla da obuzda sastav koji se pojavio se na bini u žutim trenerkama i bez uvodnih reči započeo spektakl koji će trajati narednih skoro dva sata. EXIT na DEV9T specijal otvorila je „Chanting Monks“ DJ Hi-Teka i već na samom početku bilo je jasno da publiku čeka nezaboravan koncert.

 

 

Posle izvođenja „Fok Julle Naaiers“, Nindži je trebalo još izvođenje pesme „Wat Kyk Ju“ da bude dovoljno zagrejan za skidanje i da u publici podigne temperaturu i tenziju koja će trajati do kraja koncerta. Nakon što se bacio u publiku i furiozno repovao na njihovim rukama, atmosfera je bila spremna za euforične himne „Banana brain“ i „Ugly boy“. Na sceni su se pojavili i kostimirani plesači čiji kostimi su podsećali na plemenske uniforme iz nekog budućeg, distopijskog društva. Usledilo je izvođenje obrade nama dobrog poznatog hita „Pit Bul Terijer“ iz filma "Crna mačka, beli mačor", zatim famozne „I Fink U Freeky“ i brojnih drugih koje su neprestano odizale publiku od terena ispred zgrade stare ciglane i njenog kolosalnog dimnjaka, spomenika nekih prošlih vremena, lokacije koja neodoljivo podseća na upečatljive spotove "repstera" iz južnoafričkog geta!


Zvanični deo koncerta sastava Die Antwoord, koji su Beograđanima, ali i stotinama ljudi koji su došli iz okolnih gradova i zemalja, priredili EXIT i DEV9T, završen je pesmom „Never Le Nkemise“, nakon koje su se na zahtev mokre, ali nezasite publike vratili i "zakucali" uz svoju čuvenu himnu „Enter the Ninja“!

 

EXIT na DEV9T bila je savršena uvertira u ovogodišnji, možda i poslednji ikad na ovim prostorima nastup grupe The Prodigy na predstojećem Exitu, a tu je svakako i izložba slika jednog od frontmena ove grupe, Maxima Rijalitija, koja se može videti u staroj beogradskoj Ciglani do kraja festivala DEV9T, 18. juna.

 

Mapa Dev9t


Na istom mestu, sutra, 14. juna očekuje nas novi spektakl uz legendu detroitske tehno scene Juana Atkinsa u pratnji Beogradskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Emina Džijana.


„Projekat sa Juanom na DEV9T, biće svetska premijera muzike koja do sada nije izvođena. Na osnovu njegove muzike, ja razrađujem nove aranžmane i orkestracije koje donose potpuno novi zvuk i novu formu muzičkog dela. Kada se na ovo doda i ezoterični prostor stare Ciglane, mislim da ćemo imati veče za pamćenje“ – rekao je Emin Džijan povodom sutrašnjeg nastupa.


U petak, 17. juna, favela Integral biće domaćin Hartefaktu i premijernom izvođenju predstave „Ostaci“ koju režira Andrej Nosov, po tekstu Vuka Boškovića i u dramaturgiji Biljane Srbljanović. Ova predstava nema za cilj da bilo koga obrazuje o prošlosti, da bilo koga tera da radi bilo šta. Ova predstava upravo na manifestaciji DEV9T čiji je slogan „stvaraj dalje“ postavlja pitanje: ima li smisla i vredi li i dalje pokušavati? U predstavi igraju Miloš Timotijević, Jelena Graovac i Irena Popović Dragović, a prva repriza zakazana je za 18. jun.


Do kraja održavanja umetničke manifestacije DEV9T u Ciglani će svoje radove i umetnost predstaviti oko 1000 umetnika, a na istoj lokaciji, na kojoj se sve vreme festivala nešto stvara, biće održano oko 40 radionica.


Program počinje od 17 časova radnim danima, a u subotu, na dan zatvaranja kapije će biti otvorene od 12 časova.
Adresa Ciglane je Slanački put 26, a do lokacije se može doći kolima, biciklom, skejtom, ili autobusom br. 35 - prva stanica posle skretanja za Višnjičku Banju.

Ulaznice za DEV9T:

Cena dnevnih ulaznica za DEV9T je simboličnih 250 dinara, odnosno 400 dinara za petak i subotu i moguće ih je nabaviti na kapijama festivala. Ulaz na DEV9T specijal događaje, među kojima je i sutrašnji nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i Juana Atkinsa će se posebno naplaćivati. Cena ulaznice za nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i Juana Atkinsa je 1000 dinara i biće ih moguće nabaviti i na kapijama festivala.

Prodaja ulaznica se vrši putem prodanih mreža Gigstix i Eventim, kao i online putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com, te u novootvorenom Zla Shtek Smart & Grow Shopu.


Program možete naći na www.dev9t.com.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :