Deveti Supernatural festival okupio 10.000 posetilaca!

Datum objave:27.04.2015

Pročitano:6014 puta

Datum održavanja: 26.04.2015

Lokacija: Ada Huja, Beograd

Deveti po redu Supernatural festival koji proslavlja Dan Planete Zemlje je u nedelju 26. aprila, održan na prostoru Supernatural parka na Adi Huji, mestu koje je od ilegalne deponije postalo novi park na Dunavu, ove godine okupio je 10 000 posetilaca.

 

Deveti Supernatural festival okupio 10.000 posetilaca! | Ada Huja | Beograd | 2015

Veliki broj Beograđana iskoristio je lepo vreme i ispratio nastupe dečijeg hora Čarolija, mladog benda Pakleni Ribnikari, hora Dečijeg kulturnog centra Beograd i nastupe sastava Ničim izazvan, Artan Lili, Zemlja gruva i Braća Burazeri, koji su nastupili na glavnoj festivalaskoj bini.

Upoznavanje sa vodećim ekološkim organizacijama u okviru programa Green Community, Kapuera, organska hrana sa Zelene pijace, izložba cveća i začinskog i lekovitog bilja, „Telenor potraga za blagom“ u prvom parku lavirintu u Beogradu, Kreativni kontejner, Coca-Cola aktivna zona, odbojka na pesku, i Recan reciklažna teretana samo su neki od programa u kojima su posetioci ovogodišnjeg festivala mogli da uživaju u Supernatural parku.

 

Deveti Supernatural festival okupio 10.000 posetilaca! | Ada Huja | Beograd | 2015

U okviru Zelene učionice, održan je program CSR inovacije koji je organizovan u saradnji sa Smart Kolektivom. Studenti Univerziteta u Beogradu i predstavnici nevladinih organizacija susreli su se sa vodećim kompanijama iz oblasti društveno odgovornog poslovanja – Delez Srbija, Erste Banka, Rosa, Donkafa i Telenor. U formi World Caffe dijaloga kompanije i mladi lideri razgovarali su o programima kompanija iz oblasti životne sredine i ulaganja u mlade, kao i budućim projektima i načiima saradnje.

Izložbom „Supernatural park - od deponije do parka“, predstavljen je projekat koji je Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AEIDL) izabrala je kao jedan od 25 najuspešnijih projekata u Evropi, zajedno sa inicijativama iz Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije i ostalih zemalja Evrope.

 

Deveti Supernatural festival okupio 10.000 posetilaca! | Ada Huja | Beograd | 2015

Supernatural festival od 2007. godine proslavlja međunarodni Dan planete zemlje, sa ciljem edukacije i podizanja svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine. Kao najveći ekološki događaj u Srbiji, koji okuplja više od 10.000 ljudi, Supernatural neguje koncept dnevnog festivala kako bi posetioci imali priliku da se druže, steknu nova znanja iz ekologije i zaštite životne sredine, uživajući u dnevnom svetlu i prirodi.

Sledeće, 2016. godine Supernatural će specijalnim izdanjem festivala obeležiti 10 godina postojanja. Informacije o proslavi desetogodišnjice očekujte uskoro. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :