Deveti Outlook festival: Više od 200 muzičara u Puli!

Datum objave:14.04.2016

Pročitano:4047 puta

Datum održavanja: 31.08.2016 - 04.09.2016

Lokacija: Tvrđava Punta Christo, Pula

Deveti Outlook festival koji će se održati od 31. avgusta do 4. septembra ugostiće više od 200 hip hop, dub, reggae, drum and bass i dubstep izvođača iz celog sveta.

 

Outlook festival 2016

 

Ulazeći u devetu godinu postojanja jači nego ikada Outlook festival objavio je konačan spisak izvođača kojim se još jednom dokazuje kao vladajući festival bass muzike u svetu. Od 31. avgusta do 4. septembra najbolji svetski muzičari iz sveta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između okupiće se na pet dana dobrih vibracija i kvalitetne muzike u domu festivala, tvrđavi Punta Christo pored Pule.

 

Outlook je na svoju listu upravo dodao 80 novih imena koje predvode Roni Size & Krust present Full Cycle ft Dynamite MC, Benga, DJ Hype, Novelist, ABRA, Million Stylez, The Heatwave, Norman Jay MBE, Gentleman’s Dub Club, Zed Bias i Lenzman. Festival u pulskoj Areni, 31. avgusta otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley, reggae i dancehall zvezda, ujedno i najmlađi sin muzičke legende Boba Marleya.

 

Upravo na tom mestu publiku je prošle godine rasplesao pionir drum & bassa Roni Size, koji se ove godine vraća na tvrđavu gde će s DJ Krustom i legendarnim Dynamite MC predstaviti uticajnu Full Cycle izdavačku etiketu. Outlook s ponosom najavljuje povratak dubstep kralja Benge, koji je odigrao značajnu ulogu u prvim danima festivala. DJ Hype i Novelist pozvani su da svjedoče velikom povratku grime žanra, dancehall scenu predvode Million Stylez, ponovno se vraćaju miljenici dub publike Gentleman’s Dub Club, kao i Bog garage glazbe Zed Bias, dok drum & bass ritam održavaju Alix Perez, te Lenzman i SCAR s Metalheadz etikete.

 

Mračnu stranu r&b muzika pokazaće nam ABRA, jedna od najzanimljivijih debitantkinja 2016. Tu je i The Heatwave, moćna plesna mešavina pod uticajem Jamajke i Velike Britanije, hip-hopom će festival začiniti The High Focus Records ekipa, a masnim bas linijama zvučnike će zatresti dubstep igrači Youngsta i Hatcha. Na veliko muzičko putovanje publiku će odvesti hodajuća muzička enciklopedija i radijska legenda Norman Jay MBE. Poznata izdavačka kuća Hyperdub šalje svoje prvake Scratcha DVA i Ikoniku, a njihove saradnike, Teklife izdanja predstavljaju Jackie Dagger & Feloneezy (Mystic Stylez) iz Srbije.

 

Outlook je i ove godine osluškivao puls regiona, te će tako pred međunarodnom publikom predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova, producenata i di-džejeva. Na vrhu liste je svakako Elemental, odnedavno i vlasnici Porina za pesmu godine. Stižu i Kandžija i Gole žene, međunarodno sve uspešniji dub i dubstep producent Egoless, zatim jedan od najplodnijih drum & bass producenta Filip Motovunski, dok će Bamwise, Dubble i Digitron predstaviti vrlo živu hrvatsku dub scenu. Iz BiH i ove godine stiže uspešan producent Billain, iz Slovenije uvek vesela Roots In Session ekipa, iz Srbije višečlani roots reggae sastav Hornsman Coyotea & Soulcraft, predstavnici Baseline ekipe M-Tech & Double B te već spomenuti Mystic Stylez. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu, a u sledećim mesecima biće otkrivene sve bine kao i zabave na brodovima te mnoštvo dodatnog sadržaja.

 

Više inforamcija na Facebook stranici i na sajtu www.outlookfestival.com.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :