DEV9T STVARA DALJE NA EXITU!

Datum objave:06.07.2015

Pročitano:5651 puta

Datum održavanja: 09.07.2015 - 12.07.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad

Umetnički događaj Dev9t, koji je prethodnog meseca u beogradskoj Ciglani okupio sve one koji stvaraju, vole i bave se umetnošću, nastavlja svoj život i stvaralaštvo na Exitu.

 

DEV9T STVARA DALJE NA EXITU! | Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad

 

Umesto uobičajenih festivalskih bina, Dev9t je imao favele - kreativne zone, na kojima su se danonoćno smenjivali umetnici i mnogobrojna publika, a na otvorenom konkursu prijavilo se oko 500 umetnika, čiji su radovi bili izloženi u posebno instaliranoj galeriji. Slikarstvo, vajarstvo, grafika, fotografija, film, pozorište, muzika kao i supkulture, poput grafita i skejtbordinga, činili su devet celina ove sedmodnevne manifestacije, gde su se jednako prezentovali i mladi i novi i neafirmisani i uveliko afirmisani umetnici.

 

DEV9T STVARA DALJE NA EXITU! | Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad

 

Osim izuzetne posećenosti i uspeha koji je Dev9t generisao, još jedna posledica ovog događaja jeste saradnja sa Exit festivalom. Zahvaljujući uzajamnoj podršci, svi posetioci Exita će ove godine moći da uživaju i u sadržaju Dev9tke. Tako će svaki dan za vreme trajanja Exita, preko 20 skejtera i bmx-era voziti na skejt rampi postavljenoj u okviru Future Shock bine. Na istoj lokaciji će biti organizovano takmičenje Exit Best Tricks, a pobednik osvaja kartu za Sea Dance Festival. Na Urban Bug stejdžu biće izložena postavka Dev9t fotografija, dok će se u specifičnoj atmosferi kampa održavati origami radionice.

 

 

Prisustvo umetnika koji su pre mesec dana bili deo Dev9tke biće osetno na celoj Tvrđavi. Oni će ukrasiti backstage glavne Exit bine, gde će takođe biti organizovana izložba minijaturnih instalacija postavljenih u frižiderima. Crtaće buriće na Explozivu i najlone na stepenicama Dance Arene. Deo Dev9t prezentacije na Exitu biće i manga portreti i body art/flash tattoos, dok će skulpture Viktora Kissa i Ane Đorđević koje su davale poseban pečat na Dev9t, takođe otputovati u Novi Sad.

 

Dev9t ima za cilj da umetnicima omogući da imaju potpunu slobodu da budu to što jesu i da stvaraju onako kako žele. Tako će Dev9t, tokom narednih nekoliko godina, iz umetničke kolonije prerasti u vodeću platformu za umrežavanje umetnika sa organizatorima manifestacija, publikom i komercijalnim sponzorima, a učešće na Exitu je samo prvi korak.


https://www.facebook.com/DEV9T


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :