DEV9T POZIVA SVE ONE KOJI STVARAJU DA POKAŽU SVOJU UMETNOST!

Datum objave:19.05.2016

Pročitano:5636 puta

Lokacija: Ciglana, Beograd

Do 29. maja traje poziv za sve one koji stvaraju umetnost da se priključe DEV9T timu i da zajedno prođu kroz Portal, što je i tema ovogodišnjeg izdanja.

 

Dev9t Konkursi


Podsećamo, prošlog leta u beogradskoj Ciglani umetnost je oslobođena svih okova. Desio se prvi DEV9T, događaj koji je okupio one koji vole umetnost, ali i one koji su je tada zavoleli, one koji su bili sumnjičavi i one koji su oduvek stvarali... Okupio je i one koji od tog momenta neprestano stvaraju. Vreme je za sledeći korak. Ovog leta otvorena su nova vrata za nove ideje koje će okupirati Ciglanu. Naime, od 10. do 18. juna u staroj Ciglani Beograda dešava se novi DEV9T u sklopu kojeg će svi zainteresovani hodati po granici između dve realnosti.


DEV9T je ove godine Portal. To je tema u koju se organizatori upuštaju. I tim povodom su pozvali sve umetnike da zajedno sa njima prođu proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji potajno hrani i uzbuđuje. „Portal je proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji te potajno hrani i uzbuđuje. Portal DEV9T ispred tebe stoji kao mogućnost i šansa da prikažeš drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku prvenstveno tebi. Ovaj trenutak ti sistem neće dozvoliti, ali ti ugrabi taj trenutak, jer ti si čovek koji ima potrebu da izađe iz tih okvira i da svojom energijom i maštom razbije ram okvira koji stoji oko slike o tebi. Ne daj šansu izgovorima koji te sputavaju da se ogoliš i drugima predstaviš svoj osećaj prolaska kroz Portal.“ – stoji u pozivu za umetnike koji će ove godine imati šansu da izlože svoja dela na DEV9T.


Konkursi podrazumevaju aktivno učešće na festivalu iz više oblasti – od slikarstva, književnosti, filma, arhitekture, stripa, muzike, street arta, mode, do izrade neobičnih vozila, skulptura i instalacija. Ukupno 16 različitih oblasti je otvoreno za sve one koji će se u njima pronaći i na taj način ukrasiti Ciglanu. Drugim rečima – svi koji hoće umetnost, imaće priliku i da je stvore. Sve što je potrebno da urade je da apliciraju na listi konkursa koji se nalaze na adresi http://dev9t.com/konkursi/ do 29. maja.


Osim prilike za stvaralaštvo, oni koji žele imaće priliku da podrže umetnost i budu jedan od donatora, ukoliko to žele. Naime, određen kontigent ulaznica po ceni od 9000 dinara ima donatorski karakter i poseban značaj za održavanje i kvalitet događaja DEV9T. Takođe, samo ova ulaznica obezbeđuje ulaz na DEV9T specijale, posebno organizovane događaje među kojima su već najavljeni Exit na DEV9T specijal - koncert grupe Die Antwoord, te muzičko-scenski spektakl - nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i kuma techno muzike Juana Atkinsa, uz dirigentsku palicu Emina Džijana.


Ograničena količina ulaznica koja je puštena u prodaju po ceni od 600 dinara za ovaj nesvakidašnji muzički spoj, je rasprodata. Nova cena ulaznice iznosi 800 dinara, a na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 dinara.


Devetodnevni kompleti festivalskih ulaznica po ceni od 1990 dinara takođe se mogu naći u prodaji, dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 dinara za petak i subotu i 250 dinara za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala. Prodaja ulaznica se vrši putem prodajnih mreža Gigstix i Eventim i putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com, te u novootvorenom Zla Shtek Smart & Grow Shopu.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :