DEV9T objavio poziv za umetnike

Datum objave:24.04.2018

Pročitano:4109 puta

Datum održavanja: 15.06.2018 - 23.06.2018

Lokacija: Beograd

DA LI SI UMETNIK? JA SAM UMETNIK! PRONAĐI SEBE NA DEV9T!

DEV9T, interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 15. do 23. juna! Kao i prethodnih godina, pod sloganom “STVARAJ DALJE”, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost. Ovogodišnje izdanje biće obeleženo temom OGLEDALO, a DEV9T poziva sve kreativce da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je OGLEDALO za njih.

 

Dev9t 2018

Da bi bili deo DEV9T, svi zainteresovani treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip. Ovogodišnja novina je konkurs za skulpture veće od 2m i interaktivne instalacije, koje će biti sufinansirane od strane festivala. Osim dela inspirisanih temom Ogledalo, umetnici mogu da pošalju i predloge koji se slažu uz opštu temu DEV9T. Koncept događaja podrazumeva da će na DEV9T biti izložena dela svih prijavljenih. Posetioci su dobrodošli da stvaraju na samom eventu, kroz asistenciju umetnicima i kroz interaktivne radionice.

 

Dev9t 2018

Foto: Vladimir Jevtić

Zainteresovani mogu da se prijave tako što će se registrovati na www.dev9t.com i popuniti odgovarajuće prijave, do 20. maja 2018. O velikim interaktivnim skultpurama koje će biti sufinansirane, odlučivaće Aleksandar Gligorijević, Ivan Gračner, Arpad Slančik i Viktor Kiss, a za raspored izlaganja ostalih dela, biće zadužen umetnički savet DEV9T.

“DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. DEV9T želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Ove godine, upotrebite OGLEDALO, usudite se da krenete u istraživanje kreativnih dubina svog bića i dođite na DEV9T da pokažete svoje otkriće! Na DEV9T su svi dobrodošli!”  - izjavili su predstavnici DEV9T.

 

Dev9t 2018

Foto: Vladimir Jevtić

DEV9T, već četiri godine, pod sloganom “STVARAJ DALJE”, ima misiju podsticanja kreativnosti kod svih ljudi, bez obzira na godište. Do sada je više od 2000 umetnika prikazalo svoje radove na ovoj manifestaciji, a pošto DEV9T podstiče stvaralaštvo na licu mesta, organizovano je i više od 100 radionica. Posetioci su uživali na desetinama koncerata i žurki, među kojima se izdvajaju koncerti hip-hop rejv senzacije Die Antwoord, kao i po prvi put realizovan zajednički nastup techno začetnika Juana Atkinsa i Beogradskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Emina Džijana. Na događaju redovno nastupa i plejada domaćih izvođača. DEV9T se može pohvaliti i produkcijom zapažene predstave “Kralj Ibi” u režiji Gorana Jevtića, kao i izložbama radova legendarnog Maxima (The Prodigy) i Connor Brothers-a. 

Više informacija:
Website // Facebook Pagevrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :