Depeche Mode - Izložba u Beogradu!

Datum objave:11.05.2009

Pročitano:3318 puta

By:Sagor Mešković

Depeche Mode izložba u Beogradu!
 
State Of Exit i Kontra magazin uz podršku kompanije Carlsberg Srbija, pozivaju vas na otvaranje izložbe „Fan of the Universe“ posvećene bendu Depeche Mode povodom njihovog prvog nastupa u Srbiji na Tuborg Green Festu. Otvaranje izložbe održaće se u četvrtak 14. maja, sa početkom u 20h u beogradskoj galeriji New Moment (Hilandarska 14), a postavka će trajati do 21. maja.

Izložba je plod zajedničke saradnje State of Exit i Kontra magazina ali i svesrdnog učešća domaćih fanova benda Depeche Mode koji su svoje predmete vezane za bend pozajmili kao eksponate i time pokazali posvećenost jednom od najvećih svetskih bendova svih vremena.
 


Svi posetioci izložbe biće u prilici da vide preko 70 postera i isečaka iz novina, uglavnom iz osamdesetih godina prošlog veka, novinske članke iz domaće i strane štampe, umetničke radove inspirisane bendom koje su uradili fanovi, ploče, CD i DVD izdanja. Na izložbi će biti prikazan i video snimak koncerta u Budimpešti sa turneje „Playing The Angel“ koji su mađarski fanovi snimili sa deset kamera i montirali kao nezvanično DVD izdanje!

Na izložbi će biti predavljena i zvanična biografija sastava Depeche Mode na srpskom jeziku, autora Stiva Malinsa, pod nazivom „Black Celebration“. Knjigu je u Srbiji objavila izdavačka kuća „Laguna“ prema prevodu Dejana Cukića. Biografija je napisana uz saradnju članova benda, a pokriva izuzetnu, skoro trideset godina dugu karijeru povučenog i često neshvaćenog sastava koji je prodao više od 80 miliona albuma širom sveta i nastavlja da stvara nove hitove i rasprodaje koncerte. Ovo je celovita priča o promenama, savršenstvima, tragedijama i uspesima grupe Depeche Mode. „Black Celebration“ pokriva celokupnu istoriju grupe uključujući i snimanje prošlog albuma „Playing The Angel“, kao i malo poznate detalje o raspadu koji su za dlaku izbegli čime se izdvojila kao njihova najbolja biografija.

Izložba je ujedno i promocija novog Depeche Mode albuma „Sounds of The Universe“ (Mute/Dallas records) koji je već dve nedelje najprodavanije izdanje u Evropi i na visokom trećem mestu američke top liste albuma! Organizaciju izložbe pomogli su i Dallas records kao i domaći fan klub benda Depeche Mode, „Faith And Devotion“. Kontra magazin ovom izložbom obeležava pet godina od osnivanja.
 
Tuborg Green Fest u Srbiji na kojem će 20. maja na Ušću pored Depeche Mode nastupiti i liverpulski bend Ladytron i elektro pankeri Motor, organizuju „The State of Exit“, „Carlsberg Srbija“ i „Live Nation“. Ulaznice za Tuborg Green Fest na kojem će nastupiti Depeche Mode mož kupiti na gigstix.com i u ekspoziturama Erste banke. Sve informacije o koncertu sastava Depeche Mode u Beogradu možete pronaći na zvaničnom sajtu Exit festivala www.exitfest.org i specijalnim stranicama na sajtu Kontra magazina na adresi www.depechemode.kontraweb.net.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :