Demofest: Dub Pistols svira u Banjaluci

Datum objave:10.05.2016

Pročitano:3713 puta

Datum održavanja: 21.07.2016 - 23.07.2016

Lokacija: Banjaluka

Britanski sastav Dub Pistols nastupiće u Banjaluci u sklopu revijalnog programa devetog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, koji se ove godine održava od 21. do 23. jula.

 

Dub Pistols


Energični sastav koji predvodi Barry Ashworth zasviraće u četvrtak 21. jula, tokom prve festivalske večeri, te se tako pridružiti ranije najavljenim izvođačima, zagrebačkim punk rockerima Hladnom pivu, te bendu S.K.A. iz Leskovca, koji su na prethodnom Demofestu osvojili treće mesto.


Zvuk benda Dub Pistols je kombinacija više muzičkih žanrova, kao što su alternative, rock, drum'n'bass, electronica, te hip hop, ska i dub. Ova koncertna atrakcija na Demofest stiže sa aktuelnim albumom "Return of the Pistoleros", koji je njihovo sedmo studijsko izdanje.


"Ja nas nazivam najuspešnijim neuspešnim bendom svih vremena, kao i najvrednijim lenjim gadovima na svetu. Ponekada ne mogu da verujem da smo dogurali dovde, ali smo preživeli i ide nam bolje nego ikada. Znate kako kažu, ako radite nešto što volite, zapravo nikada u svom životu nećete raditi niti jedan dan", kaže Ashworth.


Tokom 20 godina postojanja, Dub Pistols su sarađivali sa mnogim poznatim muzičarima i bendovima, kao što su The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, Madness i Gregory Isaacs, a nastupali su na brojnim festivalima, među kojima se nalaze Bestival, Beat-Herder i nadaleko poznati Glastonbury. Njihova muzika našla je mesto u brojnim video-igrama, ali i u dokumentacu o najpoznatijem grafiti umetniku Banksyju.

 


Inače, Dub Pistols čine vrhunski muzičari, a među njima se izdvaja Tim Hutton, koji potpisuje nekoliko numera grupe The Prodigy sa posljednja dva albuma (upravo on peva pesmu "Omen"), a pisao je kompozicije i za izvođače kao što su Groove Armada i Ian Brown.


Podsećamo, na konkurs ovogodišnjeg Demofesta stiglo je 467 prijava demo sastava iz cijele ex-Yu, imena takmičara će biti poznata tokom juna, a u revijalnom programu nastupiće još i Kolja i Grobovlasnici, te grupa Bombaj štampa.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :