Barutana klub Beograd

Demofest 2016: Banjalučki festival poziva ex-Yu demo bendove!

Datum objave:01.03.2016

Pročitano:5338 puta

Datum održavanja: 15.04.2016

By:Savo Drakulić

Lokacija: Tvrđava Kastel, Banjaluka

Otvoren konkurs za takmičare Demofesta 09


Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova, devetu godinu zaredom otvara konkurs za sve demo sastave sa ex-Yu prostora. Demofest tako ponovo pruža priliku svim neafirmisanim muzičkim grupama da u sklopu takmičarskog programa festivala nastupe na tvrđavi Kastel.

 

Demofest 2016: Banjalučki festival poziva ex-Yu demo bendove! | Otvoren konkurs za takmičare Demofesta 09


Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Demofest 09 mogu prijaviti elektronskim putem, preko zvaničnog sajta festivala na adresi www.demofest.org.


Uz detaljno ispunjene dokumente obavezno je poslati dvije numere u MP3 formatu sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih dostaviti na konkurs@demofest.org, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća registrovanih na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.


Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova, koji će imati priliku da na tvrđavi Kastel u Banjaluci nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri, a nakon toga, najbolji bendovi će se u finalu boriti za prestižne nagrade Demofesta.
"Iz godine u godinu nam stiže sve veći broj prijava, tako da i ove godine očekujemo odličan odziv na konkurs. Ono što me posebno raduje je činjenica da je kvalitet prijavljenih sastava sve bolji, što dovoljno govori o tome koliko se ozbiljno pristupa pripremama za konkurs festivala", kazala je Brankica Janković, direktorica Demofesta.


Konkurs za takmičare Demofesta 09 biće otvoren narednih 45 dana, preciznije do 15. aprila 2016. godine. Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti otkrivena i imena stručnog žirija.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :