Dejan Milićević: Jedva čekam Lovefest Experience, biću na visini zadatka

Datum objave:18.11.2016

Pročitano:7381 puta

Datum održavanja: 24.11.2016

By:Marija Joksimović

Sitno brojimo do Lovefest Experiencea i nastupa techno čarobnjaka Jeffa Millsa i Simfonijskog orkestra RTS-a. To veče upotpuniće i nasutpi naših DJ-eva Dejana Milićevića, Marka Milosavljevića i Kristijana Molnara.

Osim što je jedna od centralnih figura domaće elektronske scene i apsolutni maestro za DJ pultom, Dejan Milićević je neko ko se u svojoj karijeri upustio i u muzičku avanturu kao što je kombinacija elektronske i klasične muzike. Svojevremeno je sa gudačkim orkestrom kombinovao Mozzartova dela sa klupskim bitovima i kaže da je to jedno od najzanimljivijih iskustava.

 

Dejan Milićević

U razgovoru za Urban Bug, Dejan je otkrio kako je Jeff Mills uticao na njega kao na DJ-a, a takođe nas je podsetio i koju Millsovu traku je svojevremeno vrteo u svom setu, a uz koju su rejveri “visili sa plafona.”

Kada si se prvi put susreo sa muzikom Jeffa Millsa i kako ti kao DJ i producent gledaš na njegovu ulogu kada je svetska elektronska muzika u pitanju?

Pa vidi, on je zapravo jedan od prvih DJ idol figura koju sam počeo da pratim još od svojih ranih početaka. Prva ploča koja me je oduvala je Purpose Maker 1 za koju i dalje mislim da je njegov masterpiece, simple and so strong. Naravno, i ostala Millsova izdanja Axis etikete su mi bila na neki način edukacija i nešto čemu sam se divio kad je u pitanju ovaj američki virtuoz. Što se tiče njegove uloge na sceni, mislim, pa to je Jeff Mills, ime koje sa sobom nosi određeni sound, poigravanje sa TR 909-om tokom svojih energičnih setova, stidljiv stav, inovativnost sa simfonijskim orkestrom i hiljade rejvera koji skaču do iznemoglosti očarani čarolijom koja traje već nekoliko dekada.

 

Postoji li neka traka Jeffa Millsa koju gotiviš da slušaš za sebe ili koju si možda vrteo u svojim setovima?

Naravno, postoji ih mnogo. Na primer, traka, ujedno i jedan od najvećih hitova, Bells se dugo nalazila u mojim setovima. Malo starija publika se seća trenutaka kad se čuje samo ulazni deo pesme sa chordovima u specifičnom i prepoznatljivom ritmičkom aranžmanu i svi su već poludeli, vise sa plafona, a još nije ni uleteo taj čuveni bells koji je i tema ujedno, zamislite šta se dešava kad konačno uleti….uh…. Veliki hit!

 

 

Jesi li ranije imao priliku da ga slušaš uživo, bilo kao DJ-a ili sa nekim orkestrom?

Naravno, mnogo puta kao DJ-a, kod nas je gostovao na Exitu koliko se sećam, takođe u inostranstvu na mnogobrojnim festivalima. Sa orkestrom sam samo gledao klipove po netu ali još nikada to nisam imao priliku da doživim. Jedva čekam spektakl u BelExpo centru.

 

Dejan Milićević

 

Šta generalno misliš o spoju elektronske i klasične muzike? I jesi li možda slušao Juana Atkinsa i Beogradski simfonijski orkestar letos u Ciglani na Dev9t, ako jesi, kakvi su ti utisci?

Imao sam priliku da se oprobam u tom miksu sa gudačkim orkestrom “Dušan Skovran” kad smo obrađivali Mozzarta i mislim da mi je to jedno od lepših iskustava u mojoj muzičkoj karijeri. Trenutak kada se pomeraju neka pravila. Spoj nečeg toliko različitog ima smisla jer muzika nema granice, naravno, uz mnogo sati prethodno provedenih na probama i do detalja razrađenih deonica. Bio sam na Dev9t naravno i sjajno sam se proveo. Juan, muzičari i Emin su definitivno obogatili beogradsku publiku tim događajem kao nikad do sada i naravno za to dobili zasluženi feedback. I sve to u ludačkom ambijentu Ciglane. Sjajno zezanje.

 

Da li ćeš na Lovefest Experienceu raditi malo drugačiji set s obzirom na specifičnost tog događaja? Odnosno, šta publika može da očekuje od tebe?

Znaš kako, ja volim da oslušnem vibe i atmosferu pa da onda u trenutku odlučim u kom pravcu da idem, tako da ću se potruditi da budem na visini zadatka :) Pozdrav svima.

Još jedan podsetnik: Lovefest Experience održava se 24. novembra u BelExpo Centru.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :