Dejan Milićević: Formula je jednostavna, daj sve od sebe i imaćeš feedback

Datum objave:04.04.2017

Pročitano:5579 puta

Datum održavanja: 08.04.2017

By:Ivan Petrović

Lokacija: Čaurnica, Knežev Arsenal

Opasno smo se približili Kragujevac Dance Event 2 žurci koja će se desiti u subotu 8. aprila u Kneževom Arsenalu u Kragujevcu. Rustična čaurnica iz 19. veka ponovo će postati epicentar dobrog elektronskog zvuka, a za to će se ovoga puta pobrinuti fantastičan line up koji čine Dejan Milićević, Fakir i Tijana Kabić - o tome smo već pisali, pa se prisetite

 

Central Dance Event 2


Iskoristili smo ovu žurku kao povod da sa Dejanom Milićevićem, koji je jedna od centralnih figura domaće elektronske scene porazgovaramo o trenutnom stanju na sceni. A evo šta nam je Deki rekao u susret nastupu u Kragujevcu za koji kaže da postaje jedna od nezaobilaznih party lokacija u zemlji. 

 

Tvoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom u kratkim crtama.
Davne 1994. godine sam otišao sa par ortaka na party u Filmskom gradu Košutnjak. Do tada je bilo samo sk8 hard core i punk, i osetio po prvi put magiju elektronike i taj flavour me prati i dalje kad slušam 4 x 4 beatove. Ubrzo sam počeo da skupljam ploče i to je to, 20 i kusur godina i dalje radim tuc-tuc i klimam glavom u ritmu...


Kako opisuješ trenutnu elektronsku scenu u Srbiji i šta je ono što te čini drugačijim od ostalih izvođača?
Trenutno u Srbiji, a posebno u Beogradu divlja elektronska scena svakog vikenda po klubovima i eventima i drago mi je da sam jedan od sadržalaca koji je to omogućio. Ne znam koja je razlika između mene i ostalih, jedino što znam je da ovo što radim ide iz srca, bez previše razmišljanja što bi mogao ujedno da bude i moj savet svim sadašnjim i budućim kolegama.


U čemu je po tebi razlika između publike u Srbiji i publike u Evropi i šta je po tebi najveći izazov za nekog DJ-a?
Nema razlike u publici nigde na svetu, formula je jednostavna, daj sve od sebe i imaćeš feedback. Najveći izazov za jednog DJ-a je da uspe da se uklopi u trenutnu vibraciju, a da i dalje ostane dosledan svom soundu.

 

Tvoji utisci sa prethodnih nastupa u Kragujevcu i očekivanja za subotu? Prostor u kojem ćeš puštati je rustična Čaurnica iz 19.veka u kojoj si nastupao na Arsenal festu 2014.godine kao I prošle godine na zatvaranju u tripl b2b setu sa Leom i Markom Milosavljevićem. Neki komentar i o samoj lokaciji žurke ...

Kragujevac polako postaje jedna od bitnih i nezaobilaznih party lokacija u zemlji i do sada sam se svaki put neviđeno dobro proveo kad sam nastupao za kragujevačku publiku. Lokacija partija koji imamo ovog vikenda je prosto očaravajuća, pravi underground i pravi način da se stara i rustična zgrada oružarnice stavi u svoju novu funkciju i da joj se udahne potpuno nov život. Arsenal Fest je svakako stavio vaš grad na party mapu, samo napred Kragujevčani!

 

Dejan Milićević

 

Imaš li ikakve rituale pre nastupa?
Nope!

 

Planovi za leto 2017?
Ovo leto mi se čini da će da bude luuudo, već mi je potvrđeno oko 5-6 festivala i naravno brdo partija. Najviše se radujem open air zabavama i tom ludom vajbu koji traje sve do kraja septembra. Tako da…. catch me if you can, sve informacije o gigovima su na mom pageu

 

Tvoj treći album “Summation” koji je izdat za poznatog nemačkog izdavača Plastic City, sumira bogatu karijeru dugu 20 godina. Za kraj, par rečenica o ovom albumu o kakvu poruku nosi?

Da, konačno je izašao moj treći album, radio sam oko tri godine na projektu i uključio oko osmoro ljudi u sam proces stvaranja, mislim, uvek je bolje imati extra par ušiju na trekovima jer jednostavno svako čuje na svoj nacin i glupo je biti one man show. Mislim da dobri projekti zahtevaju kolektiv koji će stajati iza istog. Definitivno je u pitanju sumacija mog dosadasnjeg rada sto se čuje i stilski, od Detroita, NYC-a preko Chicaga pa sve do no beat trackova. Poenta je bila da album bude slušljiv kako rejverima tako i svima ostalima, nadam se da sam u tome uspeo.

 

Dakle, žurka je 8. aprila i počinje u 23h. Cena karata u pretprodaji iznosi 350 dinara i može se kupiti na sledećim mestima u Kragujevcu: Dom omladine i kafić Ćirilica (na vrhu Glavne ulice).  Ukoliko niste iz Kragujevca možete rezervisati vašu ulaznicu putem emaila kragujevac.clubbing@gmail.com i preuzeti ih na dan žurke, na ulazu u Čaurnicu. Rezervacija mora da sadrži ime i prezime, broj telefona i broj ulaznica. Nepodignute ulaznice se poništavaju na dan žurke u 23:59h. Karte na dan žurke kao i na ulazu koštaće 500 dinara.  Afterparty će biti organizovan u novom UMK klubu (ex SODA KLUB ) u Kragujevcu. 

 

Više informacija potražite na Facebook eventu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :