DEcompose: Burnt Friedman predstavlja nemačku scenu elektronske muzike u Drugstore-u

Datum objave:05.06.2018

Pročitano:1988 puta

Datum održavanja: 08.06.2018

Lokacija: Beograd

U saradnji sa ekipom Dis-patch festivala i Goethe-Institutom u Beogradu, pred publikom okupljenom u Drugstore Garden-u nastupiće Burnt Friedman, važan producent elektronske muzike sa iskustvom od skoro 40 godina.

 


Serija večeri u klubu koje u svom naslovu nose prefiks DE posvećene su predstavljanju DJ-eva, muzičara i producenata nemačke scene. Nakon izuzetnih nastupa Harmonious Thelonious-a i Errorsmith-a, novo izdanje ovih tematskih događaja publiku kluba suočiće sa jendim od najtalentovanijih producenata. Njegovo ime je Burnt Friedman i ovog vikenda dolazi iz Berlina u Beograd.
Uzimajući u obzir trajanje njegove karijere, Burnt Friedman prošao je ozbiljno muzičko putovanje, na kome je uvek otkrivao nove uglove pogleda na elektroniku i elektro-akustiku. Ovo putovanje uključuje brojne revolucionarne saradnje sa muzičarima, kao što su bubnjar Jaki Liebzeit (CAN), David Sylvian (Nine Horses), Atom™ (odnosno Señor Coconut), te Mohammad Reza Mortazavi.
Burnt Friedman započeo je svoje muzičko putovanje čak 1979. godine, kao student Akademije medijskih umetnosti u Kelnu. Započeo je svoje eksperimente sa analognim izvorima zvuka, poput kartonske kutije sa gumenim nitima u koju bi ubacio mikrofon i razne predmete kao zamenu za konvencionalne perkusione instrumente. Tada je objavio svoje prve radove i počeo sa živim nastupima.

 


Trenutno je u žiži interesovanja njegova kolekcija Anthology 1980-2017, sastavljena od 17 traka. Nedavno je objavljena u okviru etiketa posvećenih isključivo vinilu, a to su Latency, Marionette i Dekmantel. Svedočeći njegovom imenu, ovi zvuci progoreli su kroz telo savremene muzike, unoseći večne pulseve Afrike i Bliskog istoka pravo u stomake evropske elektronike.
Burnt Friedman, koji je odmakao daleko na putu sticanja statusa legendarnog muzičara u Nemačkoj, svoje veštine predstaviće beogradskoj publici u Drugstore bašti. Petak, 8. jun 2018. rezervisan za njegov nastup uživo. Sve počinje u 11 časova, a prisutne očekuju i živi nastupi domaćih znalaca Lenhart Tapes i Kӣr, kao i komplementarni setovi koje su pripremili Andria, bartleby i Kopry.

 

Program za drugi vikend juna:
Četvrtak, 7. jun 2018. – Surf at Garden of Drugstore
Petak, 8. jun 2018. – DEcompose with Burnt Friedman Live
Subota, 9. jun 2018. – YES Release Party with Eva Geist Live


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :