De Cubelis i Čolak novi potvrđeni gosti 12. HSF-a

Datum objave:05.01.2018

Pročitano:1891 puta

Dvojica vrhunskih svjetskih strip umjetnika Mirko Čolak i Davide de Cubelis, novi su potvrđeni gosti ovogodišnjeg dvanaestog izdanja Hercegnovskog strip festivala (HSF).

 

Mirlo Čolak

Fenomenalni Mirko Čolak iz Zrenjanina jedan je od najuspješnijih umjetnika sa ovih prostora kada je riječ o radu za američko tržište. Slavu je stekao u svjetskom gigantu stripa Marvelu za koji je crtao stripove Punisher max i Red skull incarnate u saradnji sa jednim od najboljih i najpoznatijih scenarista današnjice Gregom Pakom (Planeta Hulk). Njih dvojica su obnovili saradnju i za izdavačku kuću Dark horse kreirali visoko ocijenjeni serijal Kingsway west. U protekloj godini Čolak se posvetio projektu Unholy grail za Aftershock comics, koji je svrstan u tri najbolja naslova nezavisnog američkog izdavaštva u 2017. godini.

 

Čolakov Punisher

Sjajni italijanski umjetnik, Davide De Cubelis, autor je velikog broja epizoda kultnog stripa Marti Misterija (Martin Mystère) i svih naslovnica četvrte sezone strip serijala John Doe. Od 2003. godine je stalni saradnik u jednoj od najpoznatijih svjetskih izdavačkih kuća Sergio Bonelli Editore, za koje je crtao i još jednog kultnog lika Dylana Doga.

Osim toga veliki broj angažmana ima i kao storyboarder u većini italijanskih filmskih i reklamnih produkcijskih kuća, gdje je sarađivao sa najznačajnijim rediteljima na Apeninskom poluostrvu. Umjetničku saradnju u filmskoj produkciji imao je i sa najpoznatijim svjetskim rediteljima među kojima su Wes Anderson i Guy Richie.

 

Davide De Cubelis

Potvrđivanjem gostovanja ove dvojice vrhunskih umjetnika, HSF dodatno ovjerava ozbiljnost u radu i utemeljuje imidž jednog od najkvalitetniji regionalnih manifestacija posvećenih stripu, jer devet mjeseci prije početka dvanaestog izdanja festivala koje je ove godine na programu od 7. do 12 septembra već ima četvoricu (ranije potvrđeni Walter Venturi i Joevito Nuccio) svjetskih zvijezda devete umjetnosti.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :