Dave Harrington snima u Beogradu pred koncert u Barutani!

Datum objave:31.05.2016

Pročitano:3828 puta

Datum održavanja: 03.06.2016

Lokacija: Barutana, Beograd

Dave Harrington, čuveni njujorški multiinstrumentalista, džez gitarista, kompozitor i polovina kultnog tandema Darkside, u Beograd je stigao par dana ranije uoči nastupa na novom Apgrade Live događaju u Barutani u petak, 3. juna. Harrington u
Beogradu snima novi materijal u istom studiju gde snimaju i naši brojni poznati bendovi Jarboli, Darkwood Dub, Veliki prezir i drugi.

 

Dave Harrington

Dave Harrington

 

Izdavačka kuća kreativnog genija Nicolasa Jaara, „Other People“, nedavno je objavila njegov solo album "Become Alive" koji je naišao na dobre recenije medija kao što su Pitchfork, Wall Street Journal ili Consequence of Sound. Iako je album tek izašao, Harrington je odlučio da novi materijal snima baš u Beogradu, nakon dva nezaboravna koncerta koja je ovde imao sa Nicolasom Jaarom, 2010. godine u Bašti Sava centra i 2013. godine na Kalemegdanu.

 


Pored Jaara, na albumu su sarađivali i brojni „drugi ljudi“ sa etikete "Other People", a među njima je i Valentin Stip, koji se u Beograd ovog puta vraća kao podrška Harringtonu i njegovoj četvoročlanoj grupi. Pridružiće im i naš međunarodno priznati producent Nenad Marković kojeg publika poznaje pod numeričkim pseudonimom 33.10.3402. Ulaznice za novi Apgrade koncert i žurku, prodaju se na blagajnama Gigstixa i Eventima po ceni od 990 dinara.

 

Apgrade je u proteklih godinu dana u Beograd doveo neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Chris Liebing, Loco Dice, Mathew Jonson, Mike Huckaby, Function ili Efdemin, ali i brojne nove talente među kojima su Valentin Stip, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi. Najavljen je i novi Apgrade
Weekend za 2. i 3. septembar, kada će na Kalemegdanu nastupati lideri svetske elektronske scene Dixon, Miss Kittin, Recondite i Tale of Us, a uz domaću podršku koju čine Marko Nastić, Tijana T, Vladimir Ivković, Gordan Paunović i Vlada Janjić.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :