Danube Blues & Rock Festival u Firchie Think Tank Studiju

Datum objave:06.09.2016

Pročitano:4780 puta

By:Milica Vraneš

Lokacija: Firchie Think Tank, Novi Sad

U organizaciji Firchie Think Tank Studija, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država održaće se Danube Blues and Rock Festival od 15. do 17. septembra u Novom Sadu. Na festivalu će nastupiti najveća imena svetske bluz scene Dag Meklaud, Teri Evans sa Hansom Tesinkom i Kris Tomas King. Svako veče je rezervisano za jednog gosta iz Amerike kojem će prethoditi po jedan domaći bluz/rok bend.

 

Dag Meklaud

Dag Meklaud


Prvi dan je rezervisan za Daga Maklauda, umetnika za kojeg je bluz odraz ličnog života i iskustva, izvodeći magiju na gitari svaki svoj nastup učini da bude nezaboravno iskustvo. Predgrupa Maklaudu je bend Blues Hammer kao predstavnik novosadske bluz scene.

 

Drugi dan Festivala nastupa Teri Evans, jedan od najdinamičnijih soul i bluz pevača današnjice, zajedno sa Hansom Tesinkom. Atmorsferu drugog dana će zagrejati Point Blank, prvi pravi jugoslovenski bluz bend.

 

Treće večeri Danube Blues & Rock Festivala nastupa Kris Tomas King, poslednje veliko bluz otkrovenje 20 veka, čovek koji je toliko pomerio granice bluza da je svim postojećim autoritetima izmakao tlo pod nogama. Kao predgrupa Kingu će nastupiti Texas Flood, bend pod vođstvom našeg najboljeg gitariste Nenada Zlatanovića.


Novina ovogodišnjeg Danube Blues and Rock Festivala je Blues and Rock Talks – razgovori sa glavnim akterima festivala u okviru kojih će publika imati priliku da se bolje upozna sa suštinom i čarima bluza, i da sazna još brojne druge zanimljivosti. Sve razgovore će voditi Rendal Mejdžor, jedan od osnivača i organizatora festivala. Prvi Blues and Rock Talks će se održavati u prostorijama Američkog kutka u Novom Sadu u ulici Petra Drapšina br. 3 sa početkom u 12h i to 14. septembra sa Dagom Maklaudom, a sa Terijem Evanskom 16. septembra u isto vreme.


Ulaznice za Danube Blues and Rock Festival mogu se nabaviti u Novom Sadu u Muzičkoj omladini Novog Sada, Katolička porta 2/II, i u CD Shopu Mungos, Zmaj Jovina 2 pasaž. Prodaja karata počinje 5. septembra i u promotivnom periodu od 5. do 12. septembra cena kompleta karata iznosi 1.500 dinara. Cena kompleta karata u pretprodaji od 12. do 14. septembra iznosiće 1.800 dinara, a 15. septembra kada počinje Festival cena kompleta karata iznosiće 2.100 dinara.

Cena karata za pojedinačne dane iznosi 600 dinara u promo periodu, 700 dinara u pretproodaji i 800 dinara na dan koncerta. Takođe, karte se mogu nabaviti i preko sistema EVENTIM, GIGSTIX i DD Tickets.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :