Barutana klub Beograd

Daniele Dondé u Beogradu!!!

Datum objave:25.09.2008

Pročitano:5842 puta

By:Barbara Garčević

Profesor Daniele Ermes Dondé, jedan od najčuvenijih savremenih italijanskih slikara i jedini priznati falsifikator dela velikih majstora klasične umetnosti, imaće prodajnu izložbu u klubu Elington, u beogradskom hotelu Hyatt, od 7. do 12. oktobra 2008.Dondé je poznat svetskim ljubiteljima umetnosti kao ”originalni falsifikator”, jer je za razliku od predhodnika koji su falsifikovali umetnička dela, podmećuči ih kao originale, učinio nešto revolucionarno: legalizovao je i institucionalizovao kopije starih majstora. Sertifikovane reprodukcije muzejskog kvaliteta donele su mu svetsku slavu i liderski status među najvećim kolekcionarima.Dondé je jedini priznati falsifikator remek-dela klasične umetnosti i jedan od pionira tzv. Faux-Art (umetnost reprodukcije) U početku su naručioci reprodukcija bili kolekcionari originala, koji su preferirali da svoja basnoslovno vredna dela drže u bezbednom sefu, a na zidu verodostojnu kopiju. Ubrzo su ova dela dobila široku publiku, i interes za njih je u stalnom porastu, a sve zahvaljujući pristupačnoj ceni.Dondé se ovom umetnošću bavi više od 20 godina i lično predstavlja svoja dela (legalne reprodukcije), a izlaže u najvećim svetskim gradovima (Milano, Rim, Pariz, London, Njujork, Ženeva, Moskva, Sidnej, Tokio, Kjoto, Istanbul, Frankfurt, Beč, Amsterdam, Brisel, Kan…)

On je tvorac cult-art pokreta, koji je nastao 1984. Kult-Art dozvoljava Dondéu da remek-dela velikih majstora prenese u sadašnjost i da ih pretvori u savremenu umetnost.

Profesor Dondé je za svoju kolekciju dobio titulu počasnog doktora moderne i savremene umetnosti na fakultetu Pro Deo Luis u Njujorku, 1990. godine.
 

 


Činjenica da je ovaj savremeni umetnik već nekoliko decenija najpoznatije ime kod najvećih svetskih kolekcionara umetničkih dela, govori u prilog ekskluzivnosti ove izložbe. Među kolekcionarima Dondeovih dela su između ostalih: Madonna, Roman Abramovich, Frank Sinatra, Donald Trump, Roger Mur, Arnold Schwarzenegger, Sofia Loren, Princ Charls, Gianni Versace, Princ Alberto od Monaka.

U beogradskom hotely Hyatt, biće izložene reprodukcije Van Goga, Renoara, Monea, Dega, ali i dela iz njegove dve čuvene kolekcije Mona Lisa Rock i Merylin Rock.

Izložba će biti otvorena od 7. do 12. oktobra 2008, od 10:00 do 22:00.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :