Dani Brazila: Šesti novosadski samba karneval!

Datum objave:22.07.2015

Pročitano:7542 puta

Datum održavanja: 14.08.2015 - 16.08.2015

By:Jelena Mitrović

Lokacija: Novi Sad

Međunarodni, šesti po redu festival „Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće održani od 14. do 16. avgusta na najatraktivnijim novosadskim lokacijama: Petrovaradinskoj tvrđavi, kupalištu “Štrand”, šetalištu kej i Trgu slobode!
Tradicionalno, u okviru festivala „Dani Brazila” realizovaće se brojne radionice, muzički programi, književne večeri, žurke i nezaboravna karnevalska povorka za sve koji ovo leto žele da provedu aktivno - uz muziku, ples, sport i zabavu!

 

Dani Brazila: Šesti novosadski samba karneval! | Photo by Layz Rider Photography

Photo by Layz Rider Photography


U duhu brazilske kulture, za posetioce smo pripremili radionice samba plesa, samba udaraljki i kapuere koje će voditi vrhunski perkusionisti, plesači i kapueristi iz celog sveta. Tako ćete ovog leta imati priliku da se oprobate u sviranju samba perkusija i to sa 6 najboljih perkusionista Evrope, plešete sambu sa kubancem Jorgeom Luisom Garmendiom - Titom, kao i da vežbate kapueru sa meštreom Torneirom koji nam dolazi iz Francuske škole kapuere, jedne od najboljih u Evropi.

 

Prijave za radionice otvorene su do početka Festivala a vrše se putem zvaničnog sajta www.danibrazila.org gde zainteresovani mogu dobiti više informacija i rezervisati svoje mesto u kampu.


Bogat muzički program i karnevalska povorka, kao glavno obeležje ovog Festivala, i ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Festival i karneval zatvoriće Bloco X - perkusionistički sastav koji čine najbolji sambisti Evrope, u čijim će ritmovima i pozitivnoj energiji koju stvaraju uživati svi posetioci ovog jedinstvenog festivala u regionu!


Ovogodišnje „Dane Brazila - novosadski samba karneval“ podržali su Ambasada Brazila u Beogradu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad - uprava za kulturu i Turistička organizacija Novog Sada.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :