Dani boje u Beogradu: Počinje šesta Beogradska nedelja umetnosti

Datum objave:01.11.2016

Pročitano:4507 puta

Datum održavanja: 07.11.2016 - 13.11.2016

Pod sloganom „Dani boje“, ovogodišnja Beogradska nedelja umetnosti održaće se u periodu od 7. do 13. novembra na nekoliko lokacija u Beogradu. Studenti i mladi profesionalci iz oblasti kulture i umetnosti već šest godina, kroz organizaciju BNU-a, aktivno rade na popularizaciji umetnosti, promociji i afirmaciji mladih umetnika. Ovogodišnji program čini nekoliko programskih celina-obojimo BEOgrad, druga strana BEOgrada, Illustrate your state, off program i edukativan program.

 

- Želimo da pokažemo da dobre ideje uz puno truda i ulaganja uvek pronađu svoj put do realizacije. Iako je ova godina bila izuzetno teška za sve nas, uspeli smo da realizujemo program koji će se nadam se mnogima dopasti - istakla je Milica Spasojević, direktor i osnivač Beogradske nedelje umetnosti.

 

Beogradska nedelja umetnosti

 

Otvaranje šeste Beogradske nedelje umetnosti održaće se 7. novembra sa početkom u 20 časova u Dorćol Platzu na kojem će se beogradskoj publici predstaviti mladi ilustratori i modni kreatori koji učestvuju u programu Illustrate your state. U saradnji sa Ateljom Milene Čvorović, BNU, povodom promovisanja modne ilustracije i modnog likovnog izraza raspisala je konkurs za učešće na programu Illustrate your state koji će ujedno i otvoriti ovogodišnju manifestaciju.

 

Nova programska celina koja se ove godine po prvi put organizuje jeste druga strana BEOgrada koja za cilj ima da prikaže neistražene umetničke radove koji su sakriveni i ušuškani iza zidova zgrada. Prva u nizu ovakvih izložbi biće izložba „Novi dom“ Tatjane Milošević, a svi posetioci imaće priliku da vide kako umetnost nastaje u fabrici. I ove godine nastavljamo da bojimo BEOgrad, pa će tako tokom trajanja manifestacije biti organizovano slikanje dečijeg svratišta a svi oni koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu da nam se pridruže svake večeri u Dali cafe baru i nauče kako da na zabavan način budu društveno odgovorni. Da crtanje grafita nije samo hobi pokazaće nam Aleksandar Đorđević na promociji svoje knjige Street art Belgrade koja će se održati tokom trajanja festivala.


Zapratite zvaničnu Facebook stranicu Beogradske nedelje umetnosti za više informacija i neka nam Dani boje ulepšaju prestojeći period.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :