Dana MAAR: Izložba kolaža 365 DAYS OF CREATIVITY, WORK AND LIFE OF WOMEN!

Datum objave:14.05.2015

Pročitano:5367 puta

Datum održavanja: 21.05.2015 - 01.06.2015

Lokacija: Ustanova kulture Parobrod, Beograd

Vizuelna umetnica, kolažista Dana MAAR odrzaće samostalnu izložbu pod nazivom “365 days of creativity, work, and life of women”, u Ustanovi Kulture Parobrod , u Beogradu u periodu od 21. maja do 1. juna 2015. godine, čime ovim njenim i novim ženskim pristupom krunišemo kraj prolećne galerijske sezone, nakon Jehličke, Geca i brojnih autora i manifestacija.

Aktuelnim i angažovanim vizuelnim vokabularom , kroz seriju novih kolaža kombinuje elemente u kojima se mega-brend spaja sa modom, lepota sa pop kulturom, emocija sa memorijom kao refleksija današnjeg vremena i daje ženi moć u kontekstu savremene vizuelne kulture.


Kroz njen opus prikazana je aktuelnost i dinamika evolucije i emancipacije žene. Time umetnica pokazuje u kojoj meri društvena odgovornost stvara dileme etičke i moralne prakse u odnosu na samu poziciju žene. Kao cilj vizuelne angažovanosti Dane MAAR otvara se pitanje uticaja žene na društvo koji se prenosi na šire ponašanje , politiku i ekonomiju.

 

Dana MAAR: Izložba kolaža 365 DAYS OF CREATIVITY, WORK AND LIFE OF WOMEN! | UK Parobrod | Beograd

Dvadeset kolaža, izvedenih na različitim materijalima - drvetu, papiru i platnu , i u različitim formatima čine nesvakidašnju postavku ove izložbe i kroz koje autorka kombinuje elemente vizuelne komunikacije, reference iz istorije umetnosti, filma, života , posebno odabranih i kolekcioniranih novina, vintage, street art i ženskih časopisa .


Dana MAAR, rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. Nakon celokupnog školovanja u Parizu, diplomira grafički dizajn na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu, dok Master studije stiče u Londonu, na University of the Arts of London - Chelsea College of Art & Design, smer Graphic Design Communication . Član je ULUPUDS-a od 2010. godine. Svoj već prepoznatljiv stil manifestuje kroz kolaže koje stvara, aktivno izlaže i učestvuje u kulturnom miljeu kako Beograda tako i Pariza, samostalno kao i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima .
www.danamaar.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :