DAN I NOĆ U POZORIŠTU - Međunarodni dan pozorišta – 27. mart

Datum objave:01.03.2010

Pročitano:4316 puta

By:dr.dr

DAN I NOĆ U POZORIŠTU

VELIKA BEOGRADSKA SCENA – MESTO ZA SVE!
 

Projekat Dan i Noć u pozorištu nastao je na inicijativu pozorišnih umetnika Beograda, kao izraz potrebe da se još više približe svojoj publici. To je jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvođačkim umetnostima koja će prvi put biti realizovana na Međunarodni dan pozorišta – 27. marta 2010. godine.
Dan i Noć pozorišta zamišljen je kao dan u kojem bi se živelo pozorište!Cilj je da se u projekat DAN i NOĆ U POZORIŠTU 2010. uključe sva beogradska pozorišta i pozorišni stvaraoci kako bi se na jedinstven način približili publici i omogućili joj da na nov način sagleda, upozna i otkrije pozorišni svet i igru. Ovo svojevrsno ujedinjenje svih pozorišta na jedan dan, koje će razviti još bolju i čvršću komunikaciju među pozorištima, doprineće većoj popularizaciji scenskih umetnosti.

U Projektu DAN I NOĆ U POZORIŠTU učestvuju sledeća pozorišta: 

ATELJE 212, BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE, BITEF TEATAR, Pozorište „BOŠKO BUHA“, DADOV, Malo Pozorište „DUŠKO RADOVIĆ“, JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE, MADLENIANUM, NARODNO POZORIŠTE, Pozorište lutaka „PINOKIO“, POZORIŠTANCE PUŽ, SLAVIJA TEATAR, POZORIŠTE NA TERAZIJAMA, CENTAR ZA KULTURNU DEKONTAMINACIJU, MUZEJ POZORIŠNE UMETNOSTI, SAVEZ DRAMSKIH UMETNIKA SRBIJE…


Beogradsko dramsko pozorište je zato osmislilo niz akcija čiji je zajednički cilj upravo upoznavanje publike sa magijom pozorišta, ali i druženje izmedju gledalaca i svih onih koji čine tu magiju... Tokom prve polovine marta sprovešćemo anketu za izbor najpopularnije predstave sa našeg repertoara i najomiljenijeg glumca i glumice naše Kuće. Učešćem u anketi, najsrećniji gledaoci dobiće priliku da kroz nagradnu igru upoznaju neke od tajni našeg pozorišta – u pitanju su škola profesionalnog šminkanja za scenu(14.03.), tura sa predavanjem kroz lavirint pozorišne zgrade, prisustvovanje pripremi scene za predstavu (23.03.), ali i jednoj generalnoj probi. Smislili smo takodje i Happy hour za publiku svake subote u martu mesecu od 19h (06.03.,13.03.,20.03,27.03), kada će po specijalnim cenama biti nudjeno osveženje. 


Uvod u proslavu Svetskog dana pozorišta biće i izložba fotografija posvećena istoriji teatarskog praznika, koja će biti otvorena 17. marta. Samog 27. marta, Beogradsko dramsko pozorište predstaviće svoj rad na zajedničkom štandu svih beogradskih teatara, ispred Ruskog cara.

 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :