Da li znate zašto Boris Brejcha nosi masku?

Datum objave:19.04.2017

Pročitano:23218 puta

Datum održavanja: 10.06.2017

By:Marija Joksimović

Nije Boris Brejcha ni prvi ni poslednji DJ i producent koji (gotovo uvek) nastupa sa maskom. Za razliku od nekih njegovih kolega on masku ne nosi zbog anonimnosti i svi znaju kako on izgleda. Počeo je da je nosi 2006. godine i iza te odluke stoji jedna zanimljiva priča.

 

Boris Brejcha


No pre nego što vam je ispričamo, evo šta biste trebali da znate o njemu. Brejcha se produkcijom elektronske muzike bavi od svoje 12 godine. Nije baš imao želju, a ni viziju da bude deo muzičke industrije pa je muziku koju je pravio stidljivo čuvao za sebe. Sve do 2006. godine kada se osmelio da nekoliko svojih traka pošalje jednom nemačkom lejblu i napravi svoj prvi korak ka uspešnoj karijeri. Naravno, lejbl je odmah objavio par njegovih traka, a kako se dobra muzika daleko čuje – Borisove trake stigle su čak do Brazila gde su, ako je sudeći prema porukama koje je dobijao na MySpace profilu, bile pravi hit.


- Krajem 2006. godine dobio sam svoj prvi buking i to u Brazilu, bila je to ponuda festivala Universo Paralello. Moram da priznam da sam bio malo uplašen jer nikada nisam putovao toliko daleko i nikada nisam nastupao kao DJ. Nisam imao nikakvog iskustva. Hteo sam da uradim nešto da bih se razlikovao od svih ostalih DJ-eva, razmišljao sam o tome da je u pitanju moj prvi gig, o Brazilu, o karnevalu u Riju i na kraju mi je pala na pamet Joker maska. Od tada je uvek nosim sa sobom i uvek nastupam sa njom, osim kada je mnogo vruće. Uostalom maska, zajedno sa svetlom i muzikom stvara posebnu atmosferu – rekao je Brejcha u jednom intervjuu.


Od tada, Boris Brejcha aktivno nastupa kao DJ širom sveta, uglavnom sa maskom na licu, a i rekli bismo da uvek ima džokera u rukavu kako da napravi ludu žurku. Stoga se radujemo njegovom prvom nastupu u Beogradu koji je zakazan za 10. jun u okviru serijala Topljenje, a za koji organizatori lokaciju još uvek drže u tajnosti


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :