Da li ste znali da je Hernan Cattaneo veliki fan Lionela Messija?

Datum objave:30.05.2017

Pročitano:2676 puta

Datum održavanja: 02.06.2017

Lokacija: Barutana

Postoji puno značajnih stvari u bogatoj biografiji Hernan Cattaneoa čija karijera traje već preko trideset godina. Hernan je mnogo više od izvođača, on je jedan od vodećih underground umetnika, bio je vođa koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike, a osnivač je i Sudbeat etikete i Resident emisije koje imaju za cilj da, pored nove muzike renomiranih producenata poput Guy J, Nick Warren i Henry Saiz, svetu predstave i mlade talente.


U petak, 2. juna Hernan Cattaneo još jednom će nastupiti u Beogradu, ovoga puta u Barutani zajedno sa
 Grazianom Raffaom, a pred veče koje željno iščekujemo predlažemo da u nastavku saznate nešto više o ovom argenitskom progressive velikanu.

 


Prekretnica u karijeri Hernana Cattaneoa dogodila se 1998. godina kada je Hernan upoznao Paula Oakenfolda u Buenos Ajresu. Paul je u to vreme bio najpoznatiji di-džej na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Hernan je izjavio da mu je ta odluka promenila život zauvek.


U rodnoj Argentini on ima status heroja i od strane mnogih smatran je pokretačem scene. Omaž Hernanu i njegovom stvaralaštvu i doprinosu fanovi su napravili sa nekoliko murala.

 

Za njega je Burning Man nešto najjedinstvenije na svetu i kako sam kaže predstavlja mesto svojevrsnog duhovnog i umetničkog pročišćenja jer je mnogo više od festivala. Prvi put je posetio Burning Man 2000. godine i od tada se često vraća i svima poručuje da ga posete bar dvaput.


U slobodno vreme, nije u pitanju elektronska muzika, sluša muzičare kao što su Pharrell Williams, Justin Timberlake, Bruno Mars, The Weekend zahvaljujući svojim kćerkama, a omiljen mu je dobro produciran moderni soul zvuk. 

 

Veliki je fan Lionela Messija. U jednom intervjuu je otkrio da je bio veoma iznenađen kada je poznati fudbaler optužen za poreske prevare. Hernan je tada izjavio: 'Mislim da on nije bio svestan toga. Verovatno je njegov tim odgovorniji od njega, ali naravno potpisao je papire koje je prvo trebao da pročita. Podržavam ga ali će pravda odlučiti'


Da je u pitanju njegov poslednji nastup ikada, Hernan bi kao poslednju traku odabrao neku od Frankiea Knucklesa.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :