​Da i Re, telo kao instrument

Datum objave:15.04.2018

Pročitano:3214 puta

Datum održavanja: 20.04.2018

Lokacija: Dorćol Platz, Beograd

"Da i Re, telo kao instrument", svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 20. aprila na Dorćol Placu u 20 h. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, članovi grupe, a takođe i bračni par koji već 21 godinu živi na obroncima Fruške gore, blizu Sremskih Karlovaca i Stražilova​, su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesnih perkusija. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​ Široj javnosti su poznati po učešću u takmičenju "Ja imam talenat". 

 Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen "Lutkart", a za stajling "Beastic".

Predstava "Da i Re, telo kao instrument" je imala premijeru na "Festivalu uličnih svirača" u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na "BELEF-u", "Festivalu Dev9t", festivalu "Piano city Novi Sad", festivalu "Nedelja stranih kultura" u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji. Predstava je nagrađena specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza.

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“
Peter Kes, Suddojče Cajtung

Događaj na Fejsbuku: https://web.facebook.com/events/1916382165338783/
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :