D ZOO: Brutalni, iskreni, žestoki i smeli!

Datum objave:19.08.2016

Pročitano:3656 puta

By:Milan B. Popović

D ZOO CD TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA /NOCTURNE MEDIA/USTANOVA GITARIJADA ZAJEČAR, 2016.


“Nu metal”/Rap metal bend “D ZOO” deluje od oktobra 2010. godine. Članovi benda su Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Aleksandar Lazičić (gitara), Ivan Dević (bas) i Dušan Pualić (bubnjevi). “D ZOO” iza sebe ima dva studijska albuma: “Welcome To D ZOO” (2012) i “Treća Armija Trećeg Sveta” (2016), kao i brojne koncerte i zajedničke nastupe sa bendovima poput “Goblina”, “Ritam Nereda”, “Mortal Kombata”, Iskaza, Marčela, “Beogradskog Sindikata”, grupe “Sunshine”, “Prti Bee Gee” ...i mnogih drugih. “D ZOO” je nagrađen više puta, odnoseći pobede na “Zaječarskoj Gitarijadi”, “Belgrade Live Demo Festu”, “Beogradskom Autorskom Rock Festivalu” i subotičkom “Festivalu Omladina”.

 

D ZOO


Lirički uticaj gradio se dominantno iz novog talasa domaćih hip-hop izvođača ranih 2000.-tih godina, tada pretežno okupljenih oko “Bassivity-ja”. Uprkos tome, u ranoj fazi postojanja “D ZOO-a” zvuk je žanrovski proširen u pravcu metala, vođen uticajem nu metal bendova kao što su “Limp Bizkit”, “Linkin Park”, “Payable on Death”, “Static-X”… Tekstovi na dva albuma pretežno su kritički osvrnuti na procese i pojave u društvu. Socijalni su.


Novi album “Treća Armija Trećeg Sveta” izašao je u saradnji sa Zaječarskom Gitarijadom (Ducić Perislav) i izdavačkom kućom “Nocturne Media”, direktora i urednika, Marka Ristića.


CD “Treća armija trećeg sveta” u sebi sadrži osam (8) numera i nekih trideset i tri (33) minuta trajanja materijala. Već u uvodnoj, naslovnoj numeri u kojoj rifovi bruje i razaraju, solo deonice kao ukleti i prepoznatljivi ukrasi, zakivaju se pod kožom poput “bodi supresinga”, a vokali, razgovetno besno i bučno poručuju svoju autentičnu poruku. Već u njoj, koja traje nekih pet ipo minuta, možemo naslutiti šta nas na ovom CD ostvarenju čeka.


Druga numera “Zemlja ničega”, započinje bubnjarskom kanonadom da bi se na nju nadovezali gitare i kratki ali jasni, razgovetni, upečatljivi vokali. Svakako ne treba zaboraviti pomenuti da je kover i interesantnu knjižicu vizuelno i grafički osmislio evropski poznati strip crtač i muzičar Leo fon Punkerstein.


Dizajn amblema “D ZVER” osmislio je Mario Milojević. U nekoliko reči se može umetnost grupe DZOO sažmeti – brutalni, žestoki i smeli!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :