Čuvena nemačka umetnica Hito Štejerl na festivalu Alternative film/video

Datum objave:11.12.2017

Pročitano:1404 puta

Datum održavanja: 13.12.2017 - 17.12.2017

Lokacija: Beograd

Pod sloganom Alternativni film kao subverzivna umetnost, Festival novog filma i videa Alternative Film/Video biće održan od 13. do 17. Decembra u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

 

 

Osnovan kao jugoslovenski festival eksperimentalnog filma, Alternative su danas internacionalne, sa težištem na regionalnom povezivanju autora koji istražuju i inoviraju filmski jezik. Ove godine festival slavi 35 godina postojanja. Tema ovogodišnjeg izdanja - Alternativni film kao subverzivna umetnost - prilika je da se sagledaju i revalorizuju filmovi koji su svojom estetikom i sadržajem rušili ustalјene filmske, društvene i političke kodove a koje su autori stvarali uglavnom u kino klubovima ili samostalno, van ograničavajuće i kontrolisane profesionalne produkcije.

 Specijalna gošća festivala biće čuvena nemačka umetnica Hito Štejerl (Hito Steyerl), koja će predstaviti svoje filmove ali i video-rad How Not to be Seen. A Fucking Didactic Educational .MOV File (Kako ne biti viđen - j..... didaktički edukativni film), kojim je predstavila Nemačku na Bijenalu u Veneciji i kojim sugeriše kako i zašto postati nevidlјiv u svetu digitalnih slika visoke rezolucije.

Hito Štejler je članica žirija ovogodišnjeg festivala i predstaviće svoj rad u subotu 16. decembra u 18.45 u Maloj sali DKSG.

16. 12. | Subota
18.45 | Mala sala
Autorska prezentacija
HITO STEYERL
Babenhausen, 1997, 3 min.
Die leere Mitte / The Empty Centre, 1998, 62 min.
How Not To Be Seen: A Fucking Didactic Educational .MOV File, 2013, 16 min.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :