CRNA KUTIJA IV: Sekcija za scenografiju i kostimografiju ULUPUDS!

Datum objave:07.05.2015

Pročitano:4252 puta

Datum održavanja: 19.05.2015 - 27.05.2015

Lokacija: Galerija Singidunum, Beograd

Članovi Sekcije za kostimografiju i scenografiju ULUPUDS izložbom " Crna kutija IV" ostavljaju lični utisak o situaciji u svetu,zemlji, umetnosti i kulturi u svojoj crnoj kutiji . Koristeći najrazličitije materijale iz tih mini scenografija autori nam šalju poruke upozorenja, ohrabrenja,opomene...

 

CRNA KUTIJA IV: Sekcija za scenografiju i kostimografiju ULUPUDS! | Galerija Singidunum | Beograd | 2015

Naziv " Crna kutija " ( BLACK BOX ) predstavlja metaforu koja referiše na aktuelne društvene pojave i procese koji omogućavaju komercijalizaciju kulture i umetnosti. Takvo viđenje sveta podređeno komercijalnim prinudama je u funkciji devastiranja duha i duše. " Crna kutija " kao " utopija o naknadnoj stvarnosti " aktuelizuje savremeni trenutak i koncentriše se na neka od najvažnijih pitanja savremenog scenskog stvaralaštva kroz samosvesno istraživanje konkretnih i prepoznatljivih pitanja i problema u teatarskoj umetnosti viđenih u širem kulturnom miljeu.

 

 

Ovakvim postavkama se afirmiše savremeno poimanje ovih prilično zapostavljenih oblasti ( u izlagačkom kontekstu ) primenjene umetnosti . Dela predstavljena na ovoj izložbi su namenjena najširoj umetničkoj publici, stručnoj javnosti i kolegama koja je ovom postavkom na različitim nivoima mogla da interaguje sa scenografskim i kostimografskim konceptima stvaralaštva. Na postavci ćemo imati prilike da uživamo u radovima svih generacija umetnika- od najeminentnijih kolega do mladih snaga koji tek stupaju na srpsku umetničku scenu. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :