CreativeMornings: Predavanje o dostojanstvu koje osvajamo kroz rad!

Datum objave:29.04.2015

Pročitano:5336 puta

Datum održavanja: 30.04.2015

Lokacija: Bašta kafea Blaznavac, Beograd

CreativeMornings u Beogradu će u novom izdanju ugostiti Liceulice, a novi događaj počinje u 9 ujutro, u četvrtak, 30. aprila u prostoru bašte kafea Blaznavac, kada će Nikoleta Kosovac, jedna od osnivačica Licaulice predstaviti prvi ulični časopis u Srbiji, jedinstven ne samo zbog tema kojima se bavi, već i zbog održivog poslovnog modela – Liceulice razvija mrežu uličnih prodavaca teško upošljivih grupa koji učešćem u prodaji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.

 

CreativeMornings: Predavanje o dostojanstvu koje osvajamo kroz rad! | Kafe Blaznavac | Beograd | 2015


CreativeMornings, otvorena serija jutranjih predavanja uz besplatan doručak i kafu se nastavlja u četvrtak 30. Aprila već od 9 ujutro, u prostoru bašte kafea Blaznavac, u Kneginje Ljubice 18. Na četvrtom beogradskom CreativeMornings predavanju sa temom HUMILITY koju je izabrao CreativeMornings tim iz Orlanda, predavačica je Nikoleta Kosovac, koordinatorka i jedna od osnivačica Licaulice koja će predstaviti prvi ulični časopis u Srbiji. Na predavanju Working Not Begging, gosti će biti prodavci Licaulice Mirko Ondrik i Emir Kadrijević, koji će predstaviti iskustvo svog osvajanja dostojanstva kroz ovaj projekat.


Nikoleta Kosovac
Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, kao i beogradskim advertajzing agencijama Publicis i Saatchi&Saatchi, poželela je da radi nešto u šta veruje i to pronašla u socijalnom preduzeću Liceulice - prvim uličnim novinama u Srbiji. Već pet godina se kao koordinatorka ovog socijalnog preduzeća suočava licem u lice sa brojnim izazovima koje sa sobom nose nezavisni, aktivistički medij i rad na ekonomskom i socijalnom osnaživanju najugroženijih sugrađana i sugrađanki. Jedna je od pokretača inicijative Moj komšija bez krova, saradnica Centra za politike emancipacije, istraživačica saradnica onlajn platforme VICE.com i stručna konsultantkinja za PR, komunikacije i strateško planiranje brojnih organizacija civilnog društva u Srbiji i regionu.

 

Nikoleta Kosovac | LiceUlice


LiceUlice
Organizacija Liceulice od 2010. godine realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz više aktivnosti, a najvidljivija od njih je izdavanje magazina Liceulice (model uličnih novina poznat širom sveta) koji se bavi važnim društvenim pitanjima, promocijom aktivizma, inkluzije, jednakosti, prava na grad, javnog interesa i javnog prostora itd. Liceulice je jedinstveno ne samo zbog tema kojima se bavi, već i zbog održivog biznis modela koji praktikuje – Liceulice razvija mrežu uličnih prodavaca teško upošljivih grupa (Romi, beskućnici, osobe sa invaliditeteom, samohrane majke, mladi koji žive i/ili rade na ulici, itd), koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.


Ulaz na predavanje je slobodan, ali pozivamo sve da potvrde svoj dolazak što pre kako bi bilo kafe, doručka i dovoljno čokoladica za sve koji na vreme ustanu u četvrtak.


Fotografije i video sa martovskog predavanja Side Effects in Art, Nenada Trifunovića dostupne su na sajtu CreativeMornings.


CreativeMornings Belgrade

Domaćica CreativeMornings u Beogradu je Marija Ratković, koja uz organizacioni tim LPT communication radi na produkciji. CreativeMornings polazi od povezivanja regionalnog prostora u virtuelnu, ali i real life zajednicu, te razvija različite vrste saradnje sa institucijama i pojedincima, od kojih su najpoznatija globalna partnerstva sa megaservisima Mailchimp, Shutterstock i SquareSpace koji su od početka prepoznali potencijal ove inicijative. Na facebook stranici CreativeMornings u Beogradu je pod sloganom “Wants You To Become a Morning Person”, otvoren poziv za uključivanje novih saradnika i partnera, a najvažniji uslov za sve buduće ranoranioce je da sa CreativeMornings dele vrednosti i interesovanja, uz želju da se regionalna kreativna zajednica dugoročno razvija putem inovativnih pristupa kulturnoj produkciji i kreiranju novih sadržaja u oblasti kreativne industrije.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :